Opinia Timisoarei

Optiunile la admiterea in liceu la Timisoara sunt influentate de rezultatele catastrofale de la examenul de Bacalaureat

TIMISOARA. Inscrierea pentru clasa a IX-a inca nu s-a incheiat. Astazi si maine inca se mai completeaza fisele cu optiuni la unele scoli din Timis. Inspectorii scolari spun insa ca alegerile elevilor ar fi influentate de rezultatele slabe de la examenul de Bacalaureat, proaspat incheiat cu note dezastruoase.

Elevii de gimnaziu timiseni mai au doua zile la dispozitie sa-si completeze optiunile pentru admiterea in clasa a IX-a. “Dupa rezultatele de la Bacalaureat, elevii ar putea sa-si modifice optiunile. Grupurile scolare au obtinut cele mai slabe rezultate, in timp ce liceele teoretice s-au situat cel mai bine”, ne-a spus Mariea Stefan, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Potrivit rezultatelor de promovabilitate din Timis, in fruntea listea se afla liceele cu profil teoretic, trei licee avand promovabilitate peste 90%, in tip ce la grupurile scolare au existat unitati de invatamant cu toti elevii respinsi.

Prima repartizare computerizata va avea loc in 12 iulie. Numarul absolventilor de gimnaziu care au participat la evaluarea nationala trece de 6.300 de persoane, in timp ce numarul locurilor depaseste 7.000.

“Diferenta va fi acoperita partial de elevii veniti din alte judete, 133 inscrisi pana in prezent si de absolventii din promotiile anterioare”, a precizat Zeno Blajovan, inspector in cadrul ISJ Timis.

“Dupa admitere vom afla care este distributia elevilor la licee si este posibil sa regandim unele clase. Asta inseamna ca unele norme didactice ar putea sa fie restranse, daca optiunile elevilor difera de schema posturilor didactice”, a explicat Mariea Stefan.

FOTO: Dariana Dragos

Exit mobile version