Opinia Timisoarei

Opriti la granita de politistii din Timis. Cum au incercat opt migranti sa intre ilegal in Romania

TIMISOARA. Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni din judetul Timis au depistat la frontiera cu Serbia sapte cetateni din Irak si unul din Siria, care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Romania.

CITESTE SI: Caline, doua tarnacoape si aici! Mesajul soferilor pentru seful Consiliului Judetean Timis pe unul dintre cele mai circulate drumuri de langa Timisoara 

Cei opt au fost observati de politistii de frontiera cand au urcat in doua autoturisme aflate pe DN 58B.

Imediat politistii de frontiera au intervenit si au oprit cele doua autoturisme pentru verificari. Astfel au stabilit ca cele doua masini erau conduse de doi cetateni romani, iar in interior se aflau opt cetateni straini, care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

Cu totii au fost dusi la sediul politiei de frontiera pentru cercetari, unde s-a stabilit ca grupul era format din sapte barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, sapte dintre ei avand cetatenie irakiana si unul siriana. Soferii celor doua autoturisme sunt cetateni romani, ambii avand varsta de 40 de ani si domiciliul in judetul Timis.

CITESTE SI: Cele doua vesti pe care seful de la Apele Banat Titu Bojin i le-a dat primarului Nicolae Robu, de Ziua Timisoarei. Ce se intampla cu vaporasele si cu Podul Jiul 

Totodata, s-a stabilit faptul ca cetatenii straini au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In cauza, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe langa Tribunalul Timis se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat, pentru cei opt cetateni straini, respectiv trafic de migranti pentru cei doi cetateni romani. Totodata, pe numele celor doi cetateni romani au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Autovehiculele au fost indisponibilizate la sediul sectorului.

Exit mobile version