Opinia Timisoarei

Operatiunea Ghilotina, varianta Dominic Fritz. Cabluri de pe stalpi, puse la pamant pe o strada din Timisoara

TIMISOARA. Operatiunea Ghilotina, inceputa de fostul primar, dar pe care edilul Dominic Fritz spunea ca o va intensifica, a fost reluata,la Timisoara.

CITESTE SI: E oficial. Spitalul ‘fantoma’ din Calea Torontalului se transforma in Institutul Oncologic Timisoara, cu bani din PNRR

Dupa aproape 2 ani de cand Fritz anunta ca va face ‘curatenie’ pe stalpii din Timisoara, insa nu a facut nimic, in noaptea de miercuri spre joi, a avut loc o noua procedura de taiere a cablurilor.

Atent supravegheati de primarul Fritz, muncitorii au pus la pamant cablurile din zona Pasajului Jiul pana la intersectia cu Gheorghe Lazar, lasand fara internet marile magazine din zona. In noapte de joi spre vineri, urmeaza sa se intervina pe celalalt sens de mers, pentru a indeparta toate cablurile de pe acel tronson de drum.

Conform surselor din Primaria Timisoara, in perioada urmatoare vor avea loc interventii si pe alte mari artere din nordul orasului, precum Lipovei, Aradului sau Torontalului.

Va reamintim, operatiunea de indepartare a cablurilor de pe stalpi a fost inceputa de fostul primar, Nicolae Robu, care s-a urcat el insusi intr-o nacela pentru a taia, simbolic, unul ditre firele ce atarnau in zona podului din spatele Catedralei Mitropolitane. Au urmat apoi alte cateva actiuni, punctuale.

Fara sa rateze momentul de a arunca o sageata spre fostul edil, si actualul primar, Dominic Fritz, s-a laudat, in 2021, cu indepartarea a zeci de kilometri de cabluri de pe 200 de strazi si bulevarde din oras.

CITESTE SI: Operatiunea Ghilotina, varianta Dominic Fritz. 12 kilometri de cabluri de pe stalpii din Timisoara, pusi la pamant

Insa, conform unui raspuns la o cerere intocmita in baza legii 544 privind liberul acces la informatii publice, marea operatiune a primarului Fritz s-a derulat pe parcursul a doar doua luni, in urma cu 2 ani, fara ca reprezentantii Primariei sa stie cu exactitate cate cabluri au fost indepartate de pe stalpi si in ce zone.

„In perioada noiembrie 2020- noembrie 2022, au fost indepartate cabluri amplasate aerian, nefiind afectate trotuarele, dupa cum urmeaza:
Perioada martie – mai 2021 a avut loc o operatiune de curatenie la nivelul Municipiului Timisoara, curatenie efectuara de operatorii de telecomunicatii, Primaria Municipiului Timisoara neavand date oficiale referitor la cantitatea de cabluri inlaturate de pe stalpi”, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Primariei Timisoara.

Exit mobile version