Opinia Timisoarei

Operatiunea cea mai grea de la Pasajul Jiul din Timisoara e gata! Ce rol va avea piesa de rezistenta care a strapuns complet podul? VIDEO!

TIMISOARA. Va avea mai multe functiuni si a facut obiectul celei mai importante operatiuni care s-a executat pe santierul de largire a pasajului de cale ferata Jiul din Timisoara.

CITESTE SI: Bate vantul pe santierul de pe strada Popa Sapca in miez de zi! Odihna pe tevi si sedinte, pe cand soferii urla-n blocajele din trafic din Timisoara. FOTO! 

Vorbim de culee, o piesa din beton ce a fost introdusa cu succes sub terasamentul caii ferate, in partea dreapta a pasajului, pe directia B-dul Republicii catre Calea Circumvalatiunii.

Platforma de beton, a carei impingere pe sub liniile de tren a inceput saptamana trecuta marti, prin dislocarea pamantului de sub calea ferata, va avea rol de sustinere, dar si de traversare. Prin aceasta constructie, la incheierea lucrarilor, vor putea trece pietoni si biciclisti dintr-o parte in cealalta.

CITESTE SI: Probleme cu pasajul ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata la Timisoara! Ce nu merge? VIDEO cu proiectul!  

Culoarul din beton cantareste aproape 600 de tone si viteza cu care a fost impins a fost de cel mult doi metri pe zi. Acum strapungerea e completa, iar piesa perfect asezata la locul ei.

Primarul Nicolae Robu aprecia zilele trecute ca in septembrie se va putea circula pe sub pasajul de cale ferata pe 5 benzi.

Va reamintim, Pasajul Jiul va fi largit la cinci benzi de circulatie, in timp ce strada Jiul va fi largita la patru benzi. In zona pasajului vor fi amenajate trotuare si pe o parte si pe cealalta, si vor fi construite si piste pentru biciclisti. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suma alocata pentru asta este de aproape 18 milioane de lei.

 

Exit mobile version