Opinia Timisoarei

Operatiune spectaculoasa la Timisoara. Zeci de copaci sunt transplantati, cu macaraua, pe bulevardul Sudului, care se extinde la 4 benzi. Video

TIMISOARA. Iata ca se poate! Forfota mare, miercuri, in sudul orasului. Copaci de mari dimensiuni din parcul ce margineste bulevardul Sudului, care ar fi impiedicat marile lucrari de infrastructura ce pornesc in zona nu au mai fost taiati, ca in atatea alte cazuri, ci au fost mutati cu totul, pe cealalta parte a drumului.

Cu multa atentie, muncitorii au sapat pe langa trunchiul arborilor , pentru a face loc extragerii lor cu tot cu radacini, iar apoi, cu o macara de mari dimensiuni, s-a trecut la mutarea lor peste sosea, acolo unde au fost pregatite dinainte gropile in care au fost transplantati.

In prima zi a operatiunii, din cauza vantului puternic, au fost transplantati doar 4 copaci. Insa actiunea va continua si in zilele urmatoare, pana ce vor fi mutati aproximativ 30 de arbori.

Muncitorii nu doar au transplantat copacii de pe o parte pe cealalta a bulevardului, ci si ca sunt perfecti drepti. Dupa ce au mutat mai multi pomi si au facut un aliniament, la marginea trotarului, au luat un boloboc si s-au asigurat ca fac unghi de 90 de grade cu pamantul.

Va reamintim, Bulevardul Sudului a intrat in reabilitare, la inceputul lunii iulie. Va fi extins la 4 benzi de circulatie, intre bulevardul Rebreanu si fosta strada Lidia. Pe marginea soselei vor fi facute parcari si trotuare, dar si piste de biciclete.

Lucrarile la carosabil urmeaza sa demareze efectiv in saptamanile ce urmeaza, iar santierul nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 luni. Valoarea totala a investitiei in modernizarea bulevardului Sudului se ridica la peste 2 milioane de euro.

Exit mobile version