Opinia Timisoarei

Operatiune pentru starpirea sobolanilor la Timisoara. Cum trebuie sa se implice timisorenii

TIMISOARA. In perioada 3- 19 august, primaria anunta ca se face deratizare pe domeniul public din Timisoara.

CITESTE SI: Sobolanii ‘zburda’ prin Timisoara, Primaria anunta ca a facut deratizare inca de acum 3 luni si reaminteste amenzile pentru timisorenii care nu starpesc rozatoarele. Video

Actiunea este facuta de Coral Impex SRL in baza contractului pe care il are cu municipalitatea

Produsele folosite in combaterea rozatoarelor sunt: Deration Pellet având substanta având substanta activa Bromodialone siColbrom Pasta – substanta activa Bromadiolone. Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Pentru ca tratamentele sa aiba o eficienta ridicata, Primaria Timisoara face apel la cetatenii orasului sa sprijine aceasta actiune si sa adopte masuri urgente in privinta curateniei in propriile gospodarii pentru combaterea rozatoarelor.

Rugam cetatenii sa procedeze la salubrizarea si igienizarea spatiilor proprii de depozitare a deseurilor menajere, interioare si exterioare cladirilor. Atragem atentia timisorenilor asupra faptului ca sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea statiilor destinate plasarii momelilor, amplasate de catre operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Totodata, va reamintim ca, prin HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe teritoriul Municipiului Timisoara, modificata si completata, cap. VI – Reglementari privind combaterea vectorilor-rozatoare, insecte, daunatori-sunt consemnate sanctiuni, de pilda amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice in situatia neefectuarii lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci) si neluarii masurilor de combatere a daunatorilor din spatiile proprii.

In cazul in care conditiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfasurare a acestei actiuni va fi extinsa.

Exit mobile version