Opinia Timisoarei

Operatiune importanta la Podul Dragalina din Timisoara. Ce se intampla de luni

TIMISOARA. La doua saptamani dupa ce au fost aduse grinzile de sprijin pentru largirea podului Dragalina, o noua operatiune este pe cale sa inceapa pe santier.

CITESTE SI: Un secol si jumatate de la un moment istoric. Timisoara, primul oras din Europa de Est in care se circula cu tramvaiul 

Incepand de luni, muncitorii vor incepe o noua etapa a lucrarii. Mai exact, este vorba de construirea podului din aval de cel existent.

„Se contruiesc 2 poduri, unul in amonte si unul in aval, aproximativ aceeasi marime ca si podul vechi, astfel ca vom avea aici un pod de 3 ori mai lat decat era podul initial. Cele doua sunt construite cu culee proprie. Intre culei s-au realizat capetele de pod, arcele, intre care s-au postat grinzile. S-au adaugat si cofrajele de rigoare, s-au facut armarile de rigoare, si totul este pregatit pentru ca luni sa se toarne aici beton, si astfel sa putem vedea noul pod, din aval de podul vechi, ca si o constructie care lasa impresia ca e monolitica, desi ea e facuta in etape„, a spus primarul Nicolae Robu, dupa o vizita facuta vineri pe santierul de la Podul Dragalina.

La finalul lucrarilor, la Podul Dragalina urmeaza sa se construiasca si piste de biciclete, care vor trece pe sub pod, pentru ca biciclistii sa nu fie nevoiti sa traverseze intersectia aglomerata.

Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

In acelasi timp, lucrarile se desfasoara si la Podul Eroilor, insa aici nu este la fel de avansat. Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct si Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproximativ 800.000 de euro.

Conform conducerii primariei, Podul Dragalina ar urma sa fie redeschis circulatiei in luna septembrie.

Exit mobile version