Opinia Timisoarei

Operatiune DGA la Inmatriculari in Timisoara. 10 politisti ridicati de ofiterii anticoruptie pentru spaga. Foto si video

TIMISOARA. Actiune a ofiterilor DGA la Timisoara, la Serviciul de Inmatriculari Auto, luni dimineata. 10 politisti angajati au fost condusi la audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

CITESTE SI: Rezultatul anchetei din spatele dezastrului de la Frigoglass, fabrica de langa Timisoara distrusa de un incendiu violent 

Acestia sunt acuzati ca ar fi incasat spagi pentru a urgenta dosare de inmatriculare pentru mai multe masini.

Cei 10 sunt toti lucratori la ghisee si au fost chemati luni dimineata la o sedinta de prevenire, unde si-au facut aparitia ofiterii DGA care i-au preluat si i-au dus in fata procurorilor.

Politistii au fost monitorizati mai bine de 4 luni de cei de la Directia Generala Anticoruptie.

Una dintre caile prin care isi rotunjeau veniturile era aceea de a incasa o taxa mai mare decat cea prevazuta de lege pentru inmatricularea unui autoturism. Surse din randul anchetatorilor spun ca daca un cetatean avea de platit 87 de lei taxa, lasa 100. Or daca avea 38, lasa 50, fara sa mai primeasca rest. In acest fel, cei de la Inmatriculari au avut si zile in care au reusit sa adune chiar si echivalentul a 200 de euro.

UPDATE: Anchetatorii spun ca cei 10 politisti au primit mita peste 100.000 de lei in doar patru luni cat au fost monitorizati de ofiterii DGA.

In fapt, din cercetari a rezultat ca, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), acestia au pretins si primit, prin intermediari, in mod repetat si consecvent, cu titlu de mita, diferite sume de bani (intre 20 si 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru indeplinirea/neindeplinirea indatoririlor de serviciu, respectiv inmatricularea unor autovehicule fara programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de inmatriculare auto la o singura programare. In perioada mentionata, cercetarile au evidentiat infaptuirea a 384 de acte materiale de luare de mita„, transmit reprezentantii Directiei generale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Timis.

UPDATE 1: 9 din cei 10 politisti ridicati luni dimineata de DGA de la Serviciul de Inmatriculari au fost retinuti pentru 24 de ore. Acestia sunt cercetati pentru luare de mita.

Video: George Stefanita

Exit mobile version