Opinia Timisoarei

Operatia pe cord deschis a lui Nicolae Robu s-a incheiat. Au fost realizate 4 bypass-uri, iar interventia a durat 3 ore. Vezi ce spun medicii!

TIMISOARA. Dupa mai bine de 3 ore, medicii au iesit din sala de operatie la Institutul de Boli Cardio Vasculare Timisoara, unde au efectuat o complexa interventie pe cord deschis pacientului Nicolae Robu, diagnosticat cu cardiopatie ischemica dureroasa.

Echipa de specialisti timisoreni, careia i s-a alaturat si profesorul Gunter Laufer de la Viena, a realizat mai multe interventii de tip by pass care au cuprins 2 artere mamare (artere situate in interiorul sternului) si o vena safen (care coboara  pe partea mediana a coapsei), au declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro surse din interiorul clinicii.

Pacientul Robu prezenta mai multe leziuni coronariene si operatia trebuia facuta de urgenta.

Medicii sunt multumiti de felul in care a decurs interventia. Pacientul Nicolae Robu este internat acum la Terapie Intensiva unde este monitorizat permanent de catre doctori.

Operatia a decurs bine. Totul a mers in mod obisnuit, ca la o operatie de acest gen. El urmeaza sa se refaca in zilele urmatoare. Acum este la terapie intensiva, iar maine, cand va fi stabil, il transferam in salon. Au fost facute 4 bypass-uri pe arterele coronariene. Operatia a durat aproximativ 3 ore, 3 ore si ceva„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro profesorul Marian Gaspar, seful Departamentului de Chirurgie Cardiaca din cadrul Institutului de Boli Cardio Vasculare Timisoara.

Echipa de medici care s-a aflat in sala de operatie a numarat mai bine de 10 oameni, printre care 4 chirurgi.

 

Exit mobile version