Opinia Timisoarei

Omul furnica si viespea sunt la Cinema City din Shopping City Timisoara in format IMAX

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu 2 luni i-am vazut in actiune pe ‘razbunatori’ adunati intr-un blockbuster de zile mari, universul Marvel ne propune alte doua personaje, unul mai cunoscut, celalalt total nou, in productia „Ant Man and the Wasp”.

CITESTE SI: Au bagat spaima in ei. Proprietarii din Timisoara incep sa isi curate terenurile 

Daca va asteptati ca povestea acestui film sa inceapa de la cel lansat in 2015, in care omul furnica era personaj principal, va inselati amarnic. Pelicula ni-l prezinta pe Scott Lang in arest la domiciliu dupa ce i s-a alaturat capitanului America intr-o operatiune pe pamant strain, in Germania(finalul din „Captain America: Civil War”). Intr-un vis, Lang o vede pe Janet Van Dyne, sotia celui care i-a creat costumul omului furnica, Hank Pym. In dimineata urmatoare Lang este rapit de Hope Van Dyne, fiica lui Pym, care impreuna cu tatal ei incearca sa isi recupereze mama blocata in spatiul cuantic, cu ajutorul unei masinarii denumita tunel cuantic.

De masinaria respectiva mai este insa interesata si o tanara pe nume Ava, care are puteri ce nu le poate controla si risca sa dispara pur si simplu.

De aici pleaca intreaga povestea in „And Man and the Wasp„. Va mai spunem doar ca veti avea parte de multe replici amuzante, de efecte speciale care iti taie respiratia, dar si de un moment de tandrete intre doua dintre personajele principale.

Distributia este insa una de exceptie si in mare parte a fost pastrata cea din „Ant Man”, cel din 2015. Paul Rudd ramane omul furnica, Evangeline Lilly este viespea si Michael Douglas ramane in rolul genialului Hank Pym, in timp Judy Greer, Abby Ryder Forston, Bobby Cannavale sau Michael Pena si-au pastrat partiturile din urma cu trei ani. Regia este semnata si de aceasta data de Peyton Reed.

Pe langa distributia originala apar in acest film alte doua nume grele ale cinematografiei mondiale. Lawrence Fishburne revine pe marele ecran dupa doi ani de pauza si preia partitura doctorului Bill Foster, rival al lui Pym, iar Michelle Pfeiffer o interpreteaza pe Janet van Dyne. Pe actrita de 60 de ani nascuta in California o vom vedea si in viitorul film „Avengers” ce urmeaza sa apara in 2019.

Pe langa Fishburne si Pfeiffer, in aceasta pelicula mai apare si fermecatoarea Hannah John-Kamen, in rolul Ava, actrita pe care ati mai vazut-o in acest an in alte doua succese de boxoffice, „Ready Player One” si „Tomb Raider”, ambele prezentate in format IMAX la Cinema City din Shopping City Timisoara.

Exit mobile version