Opinia Timisoarei

Omul de afaceri Dan Dinu cere 1 milion de euro daune in instanta. I-a dat in judecata pe Dominic Fritz, pe fostul sau consilier personal si publicatia acestuia, dar si USR Romania si USR Timis

TIMISOARA. Asa cum anunta in urma cu cateva zile, omul de afaceri Dan Dinu a deschis o actiune in instanta, Cheama in judecata Uniunea Salvati Romania, USR Timis, pe Dominic Fritz, in calitate de presedinte de partid, pe Bogdan Marta, fostul consilier personal al primarului Timisoarei, si publicatia articulat.ro.

Dan Dinu a deschis procesul la Tribunalul Timis, dupa ce site-ul amintit, recent infiintat, a publicat un articol in care, printre altele, pretinde ca omul de afaceri este „condamnat penal”.

Dan Dinu si-a publicat cazierul si a precizat ca astfel de denigrari nu pot ramane nepedepsite, asa ca a pornit demersul in instanta si pretinde daune morale de 1 milion de euro.

Va reamintim, actiunea vine ca urmare a faptului ca, in proaspat infiintatul ziar online articulat.ro al fostului redactor sef tion.ro si fost consilier personal al primarului Timisoarei, Bogdan Marta, a aparut un articol in care omul de afaceri Dan Dinu era numit drept ‘condamnat penal pentru ultraj’.

Pe site se preciza ca fostul primar Nicolae Robu a iesit la plimbare cu Dan Dinu, pe care il numea condamnat penal, dupa ce, in 2016, ar fi facut scandal in trafic.

„(…)In detaliu: Ce este, insa, și mai interesant este ca Robu nu are nicio problema sa se asocieze cu inca un personaj cu trecut penal. In 2016, presa vremii relata ca Dinu a primit 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost acuzat de ultraj.

Cu un an inainte, in Pancota, judetul Arad, Dinu a facut un scandal monstru dupa ce a fost oprit in trafic de un echipaj al Politiei Rutiere si pus sa sufle in fiola. Desi a fost aparat in instanta de Dan Ungureanu, fostul prefect al Aradului, pana la urma afaceristul a fost nevoit sa semneze un acord de recunoastere a vinovatiei, deoarece intregul scandal a fost filmat de agentul de la Rutiera”, se arata in materialul publicat pe ziarul online infiintat de Bogdan Marta.

FOTO: renasterea.ro

Paginile de pe retelele de socializare ale USR au sponsorizat si distribuit mai apoi aceasta aparitie editoriala.

Dan Dinu are business-uri in mai multe domenii si a fost finantatorul principal al celei mai titrate echipe de rugby din Romania ultimilor ani. Spune ca, daca va castiga procesul, va dona banii catre case de copii.

Exit mobile version