Opinia Timisoarei

OMS anunta ca 2022 ar putea fi anul in care pandemia se va termina. Care sunt conditiile

Reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au declarat ca pandemia s-ar putea incheia in 2022 daca ratele globale de vaccinare continua sa creasca, pana acum peste 8 miliarde de doze de vaccin fiind administrate la nivel global. Acest numar reprezinta prima doza, cea de-a doua precum și cea de-a treia, precizeaza OMS. Institutia a adaugat, de asemenea, ca inegalitatea ratelor de vaccinare din unele parti ale lumii a permis pandemiei de COVID-19 sa dureze mai mult decat ar trebui.

In urma cu cateva zile, un alt oficial al OMS declara ca, odata incheiata faza acuta a pandemiei actuale, coronavirusul nu va disparea complet. ”Faza acuta a pandemiei de COVID-19 s-ar putea incheia anul viitor, dar coronavirusul nu va disparea complet„, a afirmat miercuri Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situatii de urgenta al OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii).

Mike Ryan, medic epidemiolog irlandez, a mai notat ca este inca prea devreme sa se traga concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus atat timp cat aceasta nu se raspandeste la scara mai larga in randul varstnicilor.

Mai multe detalii AICI.

Exit mobile version