Opinia Timisoarei

Om de afaceri retinut de DNA Timisoara. Numele sau e legat de tunuri imobiliare

TIMISOARA. Audieri in noapte la DNA Timisoara. Omul de afaceri iordanian Mueen Ahmad Mustafa Al Shawish, zis Mimo, a fost retinut de procurorii anticoruptie care fac cercetari intr-un dosar legat de mafia imobiliara din Giroc, comuna de langa Timisoara.

CITESTE SI: Abia in toamna ar putea incepe lucrarile. Primaria Timisoara cedeaza terenul pentru amenajarea intersectiei dintre Drumul Boilor si Centura Sud, dar urmeaza o hotarare de Guvern si o noua licitatie

Iordanianul este de ani buni asociat in afaceri cu un alt celebru dezvoltator imobiliar Puiu Minda Pascu, al carui nume a fost implicat in mai multe scandaluri legate de acordarea cu prioritate de autorizatii de construire, in conditii suspecte, de la primaria Giroc.

Conform anchetatorilor, omul de afaceri iordanian ar fi oferit in urma cu cateva saptamani bani unui reprezentant al Primariei GIroc pentru avizarea unor documente.

Procurorii DNA au intervenit si l-au retinut pe Mueen Ahmad Mustafa Al Shawish intrucat aveau informatii ca acesta si-ar fi cumparat bilete de avion pentru a pleca din tara.

In perioada 16.11.2021 – 07.04.2022, suspectul, sprijinit de o alta persoana, i-ar fi promis unui functionar din cadrul primariei comunei Giroc, judetul Timis (martor in cauza) diferite sume de bani in legatura cu exercitarea unor atributii de serviciu.
Concret, suspectul i-ar fi promis martorului sumele de:
– 40.000 euro pentru eliberarea a doua adeverinte din care sa rezulte in mod nereal ca doua parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localitatii, desi acestea figurau in realitate in extravilan,
– 50.000 euro pentru intocmirea unui proiect imobiliar si eliberarea autorizatiei de construire pentru ansamblul de locuinte care urma sa se realizeze pe un teren in suprafata de 6.600 mp, situat pe raza aceleiasi comune„, transmit procurorii Directiei nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara.

Omul de afaceri e cercetat pentru dare de mita si a fost dus in arest pentru 24 de ore. Va fi prezentat judecatorilor.

Exit mobile version