Opinia Timisoarei

Oltenii sau ardelenii, amendati daca parcheaza in parcarile amenajate de primarie la Timisoara? Ultima propunere a lui Nicolae Robu in privinta soferilor cu numere din alte judete

TIMISOARA. Daca nu contribuie la bugetul local, dar stau in Timisoara fara buletin sau flotant, si nu platesc impozite nici pe masini, sa nu-si parcheze autoturismele pe locurile de parcare amenajate intre blocuri de catre primarie.

CITESTE SI: Anunt important pentru locuitorii uneia dintre cele mai mari comune de langa Timisoara. Se deschid doua piete noi 

E ultima idee a primarului Nicolae Robu care crede ca toti cei care vin si se stabilesc in Timisoara trebuie sa aiba forme legale, sa devina cetateni contribuabili, pentru ca doar asa ar fi corect a beneficieze de ceea ce se amenajeaza in oras pe banii timisorenilor.

Constatam ca toti cei ce traiesc in Timisoaara, fie ca au in buletin domiciliul in Timisoara sau nu, cu totii folosim in mod egal aceeasi infrastructura, drumuri, parcari, tot ce ofera orasul. Ele sunt facute pe banii timisorenilor contribuabili la bugetul local. E corect sa beneficieze de ele si cetateni de facto, dar care nu au facut demersuri pentru a deveni contribuabili la bugetul local al Timisoarei? Locurile de parcare dintre blocuri sunt ocupate in numar mare de masini cu nr de MH, GJ, CS, HD, chiar AR dar mai putine, BH, AG, DJ, SM. Toti sunt bineveniti, Timisoara are nevoie de ei, sa imbogateasca spiritul Timisoarei, sa-i adauge plusuri. O sa fac un sondaj pe FB sa vedem cum se doreste, daca tot numerotam locurile de parcare realizate intre blocuri, se vrea sau nu sa fie date gratuit doar catre cetateni care au buletinul pe Timisoara si inmatriculate pe Timisoara. Cei care au leasing vor avea un tratament aparte. Asta avem noi in vedere, TM inseamna judetul in ansamblul sau. Si atunci cei care au optat sa devina cetateni ai Timisoarei vor trebui, daca doresc sa beneficieze si ei, sa-si faca mutatiile respective, si de buletin si de masina„, a explicat primarul Nicolae Robu care crede ca in acest fel, cei veniti din alte judete vor proceda la schimbarea domiciliului din buletin pentru a si contribui la bugetul orasului.

Cum anume va face asta? Explica tot primarul Nicolae Robu.

Cu asociatiile de proprietari vom stabili cum impartim locurile dintr-o astfel de parcare catre cetatenii care locuiesc in permietru, au buletin de Timisoara si masina de TM sau leasing si lucreaza in Timisoara. Vorbim de locurile unde sunt amenajari. Nu e nicio discriminare. Discriminare a atunci cand nu oferi egalitate de sanse. Oricine doreste sa beneficieze de ce se realizeaza pe bugetul Timisoarei, din contributiile cetatenilor Timisoarei, oricine are aceleasi drepturi. Cei care vor ocupa loc de parcare si nu sunt cetateni vor fi amendati. Normal ca cei care platesc la bugetul local spun ca nu ajung la locul de parcare si vine cineva din judetul X si il ocupa. Are dreptate sa fie nemultumit„, precizeaza edilul Timisoarei.

Primarul spune ca urmeaza sa fie puse la punct mai multe detalii legate de implementarea unei asemenea masuri in Timisoara si va fi pregatita o hotarare de Consiliu Local in acest sens. Dar numai dupa realizarea unui sondaj de opinie.

Este foarte legal. Este vorba despre parcarile dintre blocuri. Celalalte parcari raman cu regimul de pana acum. E vorba de cele care sunt amenajate, pentru ca sunt foarte multe unde nu e amenajat. Avem in obiectivele noastre si amenajarea a multe alte mii de locuri. Pentru ca am creat deja mii de locuri cu amenajarile facute in diverse locuri. Nu exista o lege care sa permita, dar nici una care sa interzica. O sa existe un HCL. Eu daca as fi in locul unui dintre cei afectati negativ as zice aa e de bun simt, ma duc sa-mi fac buletin pe Timisoara, imi iau nr de TM, si beneficiez de drepturi contribuind si eu la construirea lor„, sustine primarul Timisoarei.

Intrebat unde vor putea parca cei care nu isi fac buletine de Timisoara si nu isi transfera masinile pe TM, edilul ii trimite… unde se poate.

Vor parca unde gasesc. Nu e normal ca unul care plateste la bugetul local sa parcheze pe pamant si unul care nu sa parcheze unde am amenajat din bani publici„, a sustinut Nicolae Robu.

In centrul Timisoarei, lucrurile nu se vor schimba in privinta parcarilor, sustine Nicolae Robu.

Zona centrala noi nu o sa facem asta, va fi cu regimul de pana acum. Eu am spus cele anterioare facand referire la parcarile dintre blocuri. Se practica sistemul de inchiriere a acestor locuri. Brasovul a inceput asta, a functonat bine din punct de vedere financiar. Am incasa foarte multi bani la bugetul local, dar eu nu vreau sa fac asta si am explicat de ce. Ar fi foarte multe situatii incare ne am trezi ca masini cu nr de alt judet ajung sa aiba un loc rezervat si masini cu nr de Timis, ai caror proprietari platesc al bugetul local ar ramane pe dinafara. Vom vedea. La orice pot aparea efecte neanticipate. Cine poate sesiza si alte lipsuri ale ideii este rugat sa sesizeze, suntem dechisi, nu e nicio incapatanare de a face intr un anumit fel„, a mai spus primarul Timisoarei.

Ramane de vazut daca ideea primarului Nicolae Robu se va putea pune in practica.

UPDATE: Locuri de parcare amenajate de Primarie doar pentru timisoreni sau pentru toata lumea. Nicolae Robu a lansat sondajul. Tu ce crezi? 

Exit mobile version