Opinia Timisoarei

Olanda s-a calificat in sferturi! Vicecampioana mondiala en-titre a intors meciul in ultimele 6 minute de joc!

Mexicul a condus pana in minutul 88 cu 1-0. Insa, desi a fost una dintre echipele cu cea mai buna aparare de la aceasta editie a Cupei Mondiale, selectionata pregatita de Miguel Herrera nu a reusit sa-si pastreze avantajul pana la final, Olanda dand lovitura in ultimele 6 minute.

 

Al treilea meci din optimile de finala ale Mondialului din Brazilia le-a pus fata in fata pe Olanda, ocupanta primei pozitii in grupa B si Mexicul, echipa clasata pe locul secund in Grupa A.
Batavii au inceput prost meciul, selectionerul Louis Van Gaal fiind nevoit sa opereze prima schimbare inca din minutul 9, cand De Jong a iesit accidentat.
Lucrurile nu au mers mai bine pentru batavi nici in continuare, Robben si compania nereusind sa puna probleme  in ofesiva in prima repriza, in timp ce mexicanii i-au dat ceva de lucru lui Cillessen, care a scos destul de greu sutul lui Salcido(23′) si apoi Dos Santos(42).

Totusi, inainte de a pleca la vestiare, olandezii ar fi putut primi un penalty, la interventiile in careu ale lui Marquez si Moreno asupra lui Robben. Arbitrul lusitan Pedro Proenca nu a acordat insa nimic.

Imediat dupa reluarea meciului, Mexicul a reusit sa deschida scorul prin Dos Santos cu un sut plasat de la limita careului. Olanda a incercat sa reactioneze repede. Robben a trimis bine in fata portii, iar De Vrij a reluat din 4 metri, insa Ochoa a avut un reflex bun si a reusit sa respinga, balonul lovind bara laterala.
Tot Ochoa si-a salvat echipa si in minutul 74 cand a intervenit bine in fata lui Robben, insa nu a mai putut face nimic in minutul 88, cand Sneijder, nemarcat in careu a sutat plasat din 14 m, dupa pasa lui Huntelaar(1-1).
Apoi, in minutul 90+2, cand toata lumea astepta deja prelungirile, arbitrul Proenca a dictat penalty pentru selectionata lui Van Gaal, la o interventie a lui Rafa Marquez asupra lui Robben. Huntelaar a inscris si Olanda este deocamdata, singura echipa din Europa calificata in sferturile Cupei Mondiale din Brazilia.

 

Olandezii vor intalni in sferturi Costa Rica, echipa care s-a calificat in premiera in aceasta faza a Cupei Mondiale, dupa ce s-a impus in fata Greciei in urma loviturilor de departajare 1-1(5-3 d.l.d).
Costaricanii au deschis scorul in minutul 53 prin Bryan Ruiz, dar grecii au egalat prin Sokratis Papastathopoulos in minutul 90+1. Niciuna dintre cele doua echipe nu au mai reusit sa marcheze apoi in cele doua reprize de prelungiri, iar castigatoarea s-a stabili dupa loviturile de la 11m.
Toti cei cinci executanti din partea costaricanilor au inscris: Borges, Bryan Ruiz, Gonzalez, Joel Campbell si Umana, in timp ce pentru greci au marcat doar Mitroglou, Christodoulopoulos si Holebas, portarul Keylor Navas parand lovitura lui Gekas.

 

Exit mobile version