Opinia Timisoarei

Oi atacate si macelarite de o haita de caini maidanezi infometati, langa Timisoara. IMAGINI SOCANTE!

TIMISOARA. Imagini de cosmar pe un camp de langa Timisoara! Cadavre de oi sfartecate erau imprastiate pe sute de metri, dupa ce turma a fost atacata de o haita de caini infometati care au facut ravagii in randul mioarelor. Multe sunt grav ranite, pline de muscaturi, cu carnea sfasiata pana la os.


Maidanezii s-au aciuat de mai multa vreme la marginea Ghirodei si obisnuiesc sa dea tarcoale animalelor din zona. Noaptea trecuta s-a inregistrat insa un incident extrem de sangeros, chiar la stana, care i-a ingrozit pe localnici si mai ales pe proprietarii de turme.

Speriat de moarte, ciobanul povesteste cum a asistat neputincios la scenele de lupta. ‘Erau foarte multi caini, foarte mari, albi, negri, fiorosi, parca erau turbati… in haita au atacat din toate partile. Oile au fugit care incotro, si n-am putut face nimic. Am incercat sa ii alung, dar in zadar. I-am vazut cu muscau salbatic din animalele pe care le am in grija. Au smuls bucati din trupurile lor.  N-am mai vazut asa ceva„, spune pentru opiniatimisoarei.ro Nelu Zdrafu, ciobanul in grija caruia  sunt oile mai multor proprietari, la stana aflata la mai putin de 200 de metri de case.

Printre mioarele ucise sau ranite se gasesc chiar si oi apartinand primarului comunei Ghiroda.

Dupa ce cainii flamanzi si-au astamparat foamea si au fugit, boitarul a dat alarma. In zori, proprietarii au venit sa-si numere oile cazute victime haitei de maidanezi. Au avut parte de niste imagini infioratoare. Oamenii au simtit ca le fuge pamantul de sub picioare cand au dat cu ochii de bucatile de trupuri sangerande.

In harmalaia din timpul atacului, multe dintre mioare au fugit pe camp, ca sa scape, asa ca proprietarii le-au cautat pe cele ratacite toata dimineata. Pentru ca nu le-au recuperat pe toate, n-au putut face un bilant final al pagubelor. Mai ales ca este posibil ca in imprejurimi  sa descopere si alte mioare moarte sau ciopartite.

Multe dintre cele ranite sunt muscate atat de grav ca nu vor mai putea fi recuperate, astfel ca proprietarii vor fi nevoiti sa le sacrifice.

Localnicii povestesc ca maidanezii s-au aciuat in zona si s-au inmultit dupa ce mai multi stapani de caini din Timisoara care au vrut sa scape de ei i-au adus la marginea Ghirodei si i-au abandonat pe camp.

A venit ciobanu si mi-o batut la geam ca niste caini au fugarit oile, am scos masina, ploua, intuneric, m-am dus pe camp azi-noapte, dar n-am gasit nimica. O ora am cautat. Apoi dimineata am gasit aici prin canale… necaz mare cu cainii astia. Vine aicia lumea si ii arunca, ii abandoneaza, le da drumul… De foame, se salbaticesc. Se creeaza haite si uite asa”, spune un localnic.

Satenii mai spun ca in urma cu doi ani au mai avut parte de un astfel de necaz. Cainii infometati le-au atacat animalele si le-au sfasiat. Atunci au facut cerere la vanatori sa vina sa ii impuste, dar n-au primit niciun raspuns.

Reprezentantii AJVPS, chemati din nou in ajutor, au trimis inspectori la fata locului dimineata. Acestia vorbesc de o haita care numara cel putin 15 caini, dar le-au explicat localnicilor ca nu-i pot impusca, deoarece sunt la o distanta mai mica de 200 de metri de casele lor, iar legea le interzice acest lucru.

Oamenii nostri, care se ocupa de zona, sunt pe teren. Mi-au raportat ca au gasit niste caini. Sigur ca va fi o problema, pentru ca sunt in apropierea cartierului de locuinte. se pare ca vin de acolo. Vom lua masuri, atat ca putem si ne permite legea, pentru ca nu avem voie sa vanam la o apropiere mai mica de 200 m de locuinte„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cornel Lera, sef AJVPS Timis.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version