Opinia Timisoarei

Ochelari sau lentile de contact? Cei care duc o viata activa aleg sa renunte la ochelarii care ii pot incomoda in timpul activitatii

Sunt mai comode si sunt perfecte pentru cei care duc o viata activa. Ne referim la lentilele de contact care de cativa ani sunt la indemana oricui. Daca aveti probleme cu vederea si faceti sport de exemplu, lentilele de contact sunt alegerea potrivita. Cu toate acestea, sunt oameni care nu le suporta, pur si simplu, si prefera ochelarii care de multe ori dau purtatorului un aer intelectual.

Spre deosebire de ochelari care atunci cand ii purtam trebuie sa le purtam si de grija, lentilele sunt mai putin periculoase din acest punct de vedere. Cei care fac sport pot inlocui ochelarii, cu usurinta, cu lentilele de contact din motive lesne de inteles.

Lentilele pot schimba culoarea ochilor

Multi oameni care nu au nevoie de dioptrii poarta lentile de contact colorate. Acestea nu sunt scumpe, dar reprezinta o metoda distractiva de a schimba nuanta ochilor. Multi isi imagineaza ca aceste lentile sunt scumpe, insa pretul parca nici nu conteaza cand vine vorba despre acest moft. Nu sunt greu de pus, iar prima data medicul oftalmolog va va face o demonstratie. Partea proasta este ca dureaza cateva zile pana cel care poarta lentile de contact se va si obisnui cu ele. Pupilele vor avea nevoie de o mica perioada sa se adapteze, dar odata realizat acest lucru purtatorul lentilelor nu se va mai gandi la ochelari.

Cercetarile au demonstrat ca peste 80% dintre utilizatori folosesc lentile fine. Medicul este cel care va da sfatul cel mai bun. Va trebui sa faceti mai intai un test, care este diferit de cel pentru ochelari.

Curatarea lentilelor este cea mai importanta

Intotdeauna curatati-va lentilele. Spre deosebire de ochelari, lentilele sunt inserate peste pupile, curatarea lor indepartand riscul aparitiei infectiilor. Solutiile de curatat sunt ieftine si se gasesc usor.

Cele mai bine vandute lentile sunt cele care se gasesc la indemana oricui, disponibile oricand, care se schimba foarte des. Un fel de lentile de unica folosinta. Multi oftalmologi prefera sa le prescrie pe acestea. Motivul principal il reprezinta riscul scazut de infectie. Sunt in general ieftine si se gasesc la pachete. Ele se schimba la fiecare doua saptamani sau mai repede. Trebuie totusi sa le curatati chiar daca le schimbati in mod regulat.

Exit mobile version