Opinia Timisoarei

Obrazul subtire cu cheltuiala din bani publici se tine. Seful de la Piete Timisoara Mirel Pop si-a tras masina nou-nouta de serviciu de 20.000 de euro

TIMISOARA. Societatea Piete SA, aflata in subordinea Primariei Timisoara si condusa de un apropiat al edilului Dominic Fritz, cumpara o masina pentru seful institutiei, dupa ce vechiul autoturism de serviciu a fost incendiat de un barbat cu probleme psihice.

CITESTE SI: Rasturnare de situatie in cazul incendierii masinii sefului de la Piete Timisoara. Piromanul: I-am dat foc din greseala, credeam ca e autoturismul care mi-a lovit si omorat catelul 

CITESTE SI: N-a fost atac in stil mafiot asupra masinii sefului de la Piete Timisoara, ci o razbunare dupa un scandal in trafic. A fost gasit incendiatorul 

Aproape 20.000 de euro a cheltuit societatea pentru noua masina a directorului, desi in companie mai erau disponibile alte autoturisme pe care le-ar fi putut folosi.
Iar asta, pe langa faptul ca Renault-ul Arkana pe care l-a inchiriat temporar pentru a parcurge cei 700 de metri de la domiciliu pana la locul de munca a costat 7.200 de lei pe luna.

Shopping-ul auto pentru directorul de la Piete a fost dezvaluit de viceprimarul Cosmin Tabara.

Pe cand ma gandeam eu ca cei din conducerea SC Piete SA au invatat ceva din criticile din presa si nu numai, gasesc, rasfoind pe SICAP, o noua achizitie a societatii. Inițial, am avut impresia ca este vorba despre achizitia serviciilor de intabulare a spatiilor din piete sau de proiecte pentru modernizarea pietelor din Timisoara, realizarea unui studiu pentru readucerea la viata a Pietei 700!

Dar de fapt, ce reprezinta acesti 95.500 lei fara TVA? Este vorba despre achizitia unui automobil pentru confortul „distinsului” domn director. Director care ocoleste oamenii din piete si problemele lor. Director care ignora managementul responsabil al acestei societati.

Un director care, din intamplare, a ajuns pe un loc total nepotrivit pentru el si acum se dezmiarda pe banul public.

Iti repet inca o data: Mirel Pop, lasa-i pe cei care se pricep in fruntea societatii„, a scris viceprimarul Cosmin Tabara pe pagina sa de Facebook.

Una dintre masinile pe care directorul Mirel Pop ar fi putut sa le conduca este cea pe care fostul sef al institutiei, Liviu Cocean, a folosit-o. Autoturismul zace nefolosit de mult timp, intrucat fostul director al Piete SA refuza sa returneze cheile pana cand nu ii vor fi platite si cele trei salarii restante.

De ce nu rezolvați problema autoturismului cu fostul director? Plătiți ce e de plătit și dați-l în judecată dacă vă simțiți nedreptățiți, dar nu achiziționați o altă mașină, inutil.
Sau poate că aveți prea mulți bani? Bani publici?”, a adaugat Tabara.

Va reamintim, directorul SC Piete SA, Mirel Pop, a ramas fara masina de serviciu dupa ce in noaptea de 6 decembrie aceasta a luat foc in fata casei, iar primele date vorbeau de o mana criminala. De altfel, primarul Dominic Fritz si seful societatii de Piete au sustinut in spatiul public ca a fost un atac mafiot indreptat impotriva administratiei USR. Ba, mai mult, s-au vehiculat si nume, intre care cel al viceprimarului Cosmin Tabara sau al fostului director de la Piete Liviu Cocean, care s-ar afla in spatele atacului.

În săptămâna în care Timișoara își încheie oficial statutul de Capitală Culturală Europeană, un atac mafiot, demn de Palermo anilor ‘70, zguduie orașul. Azi-noapte, mașina de serviciu a directorului societății Piețe SA a fost incendiată, chiar în fața casei acestuia. Administrația USR a Timișoarei a moștenit de la Nicolae Robu problema mafiei piețelor. Această rețea mafiotă era condusă de fostul director al Piețe SA și totodată mâna dreaptă a lui Nicolae Robu, Ioan Nasleu, prietenul interlopilor„, transmitea USR Timis in 6 decembrie.

La scurta vreme insa, politistii aveau sa demonteze „teoria” politica si sa-l gaseasca pe cel care a incendiat masina directorului de la Piete, un barbat de 58 de ani care a si fost internat la Spitalul de Psihiatrie Jebel.

Barbatul de 58 de ani a fost identificat de politisti ca fiind autorul incendierii asupra autoturismului de serviciu al sefului de la Piete, acesta le-a spus oamenilor legii ca, de fapt, se plimba cu cainele prin cartier si, la un moment dat, o masina i-a lovit mortal animalul, in zona bulevardului Cetatii, si a disparut.

A decis sa-l pedepseasca pe sofer si a plecat in cautarea autoturismului ca sa-i dea o lectie conducatorului auto. A fost convins ca cea a directorului de la societatea de Piete e masina care i-a ucis catelul si i-ar fi dat foc… din greseala. S-a lamurit mai apoi ca era… masina gresita.

 

Exit mobile version