Opinia Timisoarei

E oare posibil asa ceva? Timisoara, primul oras din Romania unde fumatul sa fie interzis?

TIMISOARA. Spune nu fumatului! Acum! Fa din Timisoara primul oras din Romania in care fumatul sa fie interzis! Asa suna indemnul mai multor timisoreni care doresc ca tigarile sa fie interzise pe intreg teritoriul orasului de pe Bega. Chiar si pe strada, in baruri, pe terase sau in institutiile publice.

Momentan, indemnul este unul virtual, initiativa fiind doar la nivel de retele de socializare.

Pe Facebook circula o petitie care-i indeamna pe timisoreni sa adera la grupul impotriva fumatului in Timisoara. „Implicarea ONG-urilor si a societatii civile pentru a determina autoritatile locale sa declareTimisoara, primul oras din Romania fara fumat„, prin interzicerea fumatului in toate locurile publice si prin initierea unei campanii ample de combatere a fumatului, in special in randurile copiilor si tinerilor„, se arata in descrierea petitiei.

Asa cum au facut si cei de la Liverpool din „comunista” Anglie, cand au reusit sa isi declare orasul „PRIMUL ORAS DIN LUME FARA FUMAT!. Si in „comunista” Italie, precum si in multe alte tari „atat de comuniste” din occidentul Europei, nu se fumeaza in nici un loc public. Intr-unele nu se fumeaza din bun simt, iar in altele sub presiunea normelor. In America, „ultracomunista” de altfel, a fuma, pana si pe strada, in localurile publice nici nu intra in discutie, este un stigmat„, spune una dintre initiatoarele acestei petitii.

In doar o zi de la lansarea petitiei ideea a starnit deja zeci de comentarii si peste 150 de timisoreni care au aderat la campanie. „Daca fumezi sau nu, este o alegere personala, dar ne priveste pe toti. Chiar daca nu fumam suntem obligati sa respiram aerul din jur si poate prin campania asta o sa se reuseasca interzicerea fumatului pe strada, macar atat. Poate ca votul meu nu inseamna nimic, dar eu mi-am facut partea mea„, spune si Adriana Pirvanel, unul dintre oamenii care au aderat la cauza de pe Facebook.

Daca sunteti de acord ca Timisoara sa fie PRIMUL ORAS DIN ROMANIA FARA FUMAT votati!

Exit mobile version