Opinia Timisoarei

Oamenii strazii, stransi sub un acoperis pe perioada pandemiei la Timisoara. Vor fi cazati la un liceu din oras

TIMISOARA. Ordonanta Militara 3 a obligat autoritatile locale sa intocmeasca o evidenta a oamenilor strazii si sa caute solutii pentru adapostirea si ingrijirea acestora pe perioada pandemiei de coronavirus.

CITESTE SI: Mai multe strazi intra in reparatii, la Timisoara. Se fac lucrari de aproape 4 milioane de euro. Consulta lista 

La Timisoara problema este rezolvata, sustine primarul Nicolae Robu. Municipalitatea a gasit un spatiu in care persoanele fara adapost sa fie cazate si sa fie si hranite pe perioada starii de urgenta. Astfel, sala de sport a Liceului Auto a fost aleasa sa ii cazeze pe cei gasiti pe strazile din oras.

Aici se va face si o triere a oamenilor strazii, care vor fi si controlati de medici pentru ca nu cumva sa se amestece cei ce ar putea fi infectati cu coronavirus cu cei care nu sunt.

Problema e rezolvata. Noi am adoptat in Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta o hotarare. Am pus la dispozitie si totul a fost pregatit corespunzator si agreat de catre ISU si Directia de Sanatate Publica, sala de sport de la Liceul Auto si cantina. In sala de sport s-a amenajat un dormitor si in cantina este o zona izolata pentru inregistrarea si trierea celor adusi acolo si restul spatiului este sala de mese. Asta a fost contributia noastra la gestiunea oamenilor fara adapost. Ei reprezinta o foarte mare problema. Nu avem voie sa ii punem la o lalta bolnavi cu nebolnavi. Pot sa aiba hiv, tbc, hepatita b, e o problema foarte sensibila. Dar si acesti oameni sunt parte a societatii noastre„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pe langa adapostirea si ingrijirea oamenilor strazii, municipalitatea mai are si obligatia intocmirii unui raport saptamanal privind situatia persoanelor fara adapost.

Exit mobile version