Opinia Timisoarei

O unitate mobila de Terapie Intensiva, inapoi la Timisoara. Vom avea noi locuri ATI pentru pacientii cu coronavirus in stare grava, la Spitalul Municipal. Foto si video

TIMISOARA. Intariri in lupta anti COVID la Timisoara. O unitate mobila ATI de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta a ajuns vineri seara in curtea Spitalului Municipal.

CITESTE SI: 174 de morti si aproape 9500 de noi imbolnaviri cu coronavirus in Romania. Aproape 500 de noi cazuri si in Timis 

Camionul cu 12 paturi de Terapie Intensiva a venit de la Cluj, unde s-a aflat la reparatii, si a fost insotit de echipaje ale politiei si pompierilor, care l-au condus la Clinicile Noi.

Intrucat containerul ATI masoara cativa metri inaltime, a fost o provocare transferul acestuia in vecinatatea spitalului, deoarce poarta principala de la Municipal e prea mica.

Unitatea mobila a fost introdusa in curte prin-o alta intrare dinspre Piata Marasti, dupa ce traficul in zona a fost blocat pentru scurta vreme, iar cateva din crengile unui copac retezate.

CITESTE SI: 10 morti si aproape 500 de noi infectari cu COVID in Timisoara si in judet, intr-o singura zi. Am depasit pragul de 14.000 de cazuri de la inceputul pandemiei in Timis 

 

Timp de cateva luni, acest container ATI a fost folosit la Spitalul Victor Babes din Timisoara, insa au aparut probleme la sistemul de incalzire si a fost trimis la reparat.

Odata remediate problemele legate de caldura, containerul ATI, aflat inca in garantie, a revenit  la Timisoara in sprijinul sectiilor de Terapie Intensiva in lupta anti COVID.

Spitalul Municipal va face demersuri pentru punerea in functiune a unitatii medicale trimisa de Centrul National de Comanda si Conducere a Interventiilor pentru a prelua cat mai rapid pacienti in stare grava infectati cu coronavirus. Aceasta in conditiile in care sectiile ATI din Timis sunt pline.

Timisul a raportat vineri 489 de noi imbolnaviri cu coronavirus si 10 decese. Avem 24 de focare active de COVID in Timisoara si in judet. De la inceputul pandemiei, s-au inregistrat in Timis 14194 de infectari.

10 localitati sunt in carantina totala, unele de mai bine de o saptamana: Ghiroda (fara satul apartinator Giarmata Vii), Dudestii Noi, Dumbravita, Becicherecu Mic, Fibis, Giroc (cu sat apartinator Chisoda), Pesac, Mosnita Noua (cu satele Mosnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica), Sannicolau Mare si Ciacova (cu satele apartinatoare Petroman, Cebza și Macedonia).

VIDEO: George Stefanita

 

Exit mobile version