Opinia Timisoarei

O studenta muscata de caini maidanezi in zona Complexului Studentesc din Timisoara a mers schiopatand peste Nicolae Robu la primarie

TIMISOARA. O tanara venita la facultate in capitala Banatului a mers schiopatand la Primaria Timisoara, sa-i atraga atentia primarului Nicolae Robu asupra problemei create de cainii maidanezi din zona Complexului Studentesc. Petronela a fost muscata de caini duminica seara, pe cand se plimba in apropiere de campus, chiar langa Facultatea de Constructii.

Petronela Ciorpac povesteste ca vorbea linistita la telefon, cand din senin a fost prinsa de un caine vagabond de picior. A tipat cat a putut de tare, iar patrupedul s-a speriat.

„Duminica seara, in jurul orei 22:00, in Complexul Studentesc, intre caminul 2MV si Facultatea de Constructii, in timp ce vorbeam la telefon, am fost prinsa de un caine, care a venit spre mine, m-a muscat si apoi, imediat ce am tipat, a si fugit. Nu am apucat sa reactionez”, ne-a povestit tanara, care face masterul la Facultatea de Mecanica a Politehnicii.

„Schiopatez din cauza unui maidanez din complex. Am facut vaccinul antirabic, am stat 4 ore la spital, nu mi se pare normal sa suferim noi din cauza cainilor maidanezi. Am primit cadoul asta chiar de ziua mea”, i-a spus Petronela primarului, la dezbaterea organizata la sediul Primariei Timisoara de studentii din campus.

Primarul i-a promis ca va trimite hingherii sa curete complexul de patrupedele agresive.

„Pacat… iti spunem <<la multi ani>>. Putem iubi animalele, si eu le iubesc, dar punandu-le la locul lor. Ce ne trebuie sa ne trezim? Sa mai vedem oameni omorati de-a dreptul? Trebuie sa fim oameni cu mintea acasa. Se intervine. Eu am ajuns, poate, cel mai mediatizat primar pentru ca am dat unda verde pentru aplicarea legii, pentru eutanasiere. Cainii s-au inmultit in ultima perioada. Au aparut foarte multi caini in haite prin oras. N-au fost adusi de nu stiu unde, asa cum se tot spune. Ei au aparut pentru ca iubitorii de animale, cu ghilimele, s-au dus sa-i adopte, dar nu-i tin pentru ca a-i tine inseamna a munci si a cheltui pentru ei, si le-au dat drumul in oras”, a explicat Robu.

Tanara spune ca nu a depus plangere la Politie impotriva primariei, dar ca nu i se pare normal sa stea ore intregi la primar din cauza incompetentei hingherilor. Mai mult, sustine ca a mai auzit de un copil de 6 ani care a fost muscat de maidanezi.

„Urmeaza sa fac tratament pana la sfarsitul lunii, cu antirabic. Schiopatez si am mana umflata de la vaccin. In complex sunt multi caini. Am intalnit chiar o femeie care mi-a spus ca, nu cu mult timp in urma, a fost muscat in zona si un copil de 6 ani. Nu mi se pare normal sa ni se puna viata in pericol”, a completat Petronela, venita din Deva sa-si traiasca viata de student la Timisoara.

Primarul a amintit ca politistii locali ii vor controla in perioada urmatoare pe toti cei care au adoptat caini de la adapostul societatii de ecarisaj, pentru a vedea cati ii mai ingrijesc.

„Noi continuam aceasta actiune de aplicare a legii si pot sa carteasca atat cat vor cei care se dau mari iubitori de animale, dar nu fac nimic de fapt pentru a-si arata dragostea fata de ele, pot sa aduca pe cine vor ei din strainatate, cum au adus recent, eu imi vad de drumul pe care stiu ca il am de urmat. Am dat dispozitii sa fie eutanasiati cainii care nu sunt ridicati de iubitori pentru a fi intretinuti. Cine adopta caini va fi controlat periodic, sa-i arate”, a conchis Robu.

Exit mobile version