Opinia Timisoarei

O strada importanta din Timisoara devine cu sens unic pe 4 benzi, iar mai multe mijloace de transport isi schimba traseul

TIMISOARA. Se pregatesc schimbari importante in trafic, la Timisoara. Autoritatile vor ca, incepand de luna viitoare, pe una dintre cele mai aglomerate strazi din oras sa se circule intr-o singura directie, pe patru benzi.

CITESTE SI: Parcarea de cartier din zona Dacia, prima de acest fel din Timisoara, ar putea avea trei etaje 

Este vorba despre strada Cluj unde, incepand de la intersectia Michelangelo, masinile vor circula pe 4 benzi, catre Spitalul Judetean. Practic, dispare banda destinata exclusiv mijloacelor de transport, respectiv taxiurilor si ambulantelor si i se modifica sensul.

Odata cu aceasta schimbare, si toate mijloacele de transport care fac legatura intre sudul si centrul orasului, isi vor modifica traseul.

Doua firobuze si doua linii de expres, dar si una rezervata transportului scolar isi vor schimba ruta.

Liniile de firobuz 15, care vine din Calea Martirilor, si 16, care vine din zona Soarelui, sunt primele afectate de schimbarea de pe strada Cluj, si vor fi urmate de linia Expres 2, care vine din zona Soarelui, si de Expres 3, care circula dinspre Calea Martirilor. De asemenea, si linia de transport scolar 3, care pleaca tot din zona Soarelui, isi va schimba traseul.

Odata cu finalizarea lucrarilor de pe str. Aries si, avand in vedere ca pe str. Cluj, tronsonul cuprins intre Pasajul Michelangelo si str. Surorile Martir Caceu, circulatia va fi intr-un singur sens pe toate cele patru benzi, mijloacele de transport in comun menționate vor circula după cum urmeaza: de la str. Aries pe str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – Pasaj Michelangelo, avand urmatoarele statii: pe Aleea F.C. Ripensia in dreptul Salii Olimpia si pe Aleea F.C. Ripensia inainte de intrarea in Piata Leonardo da Vinci„, transmit reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara.

O alta modificare ce va avea loc este legata de mijloacele de transport cu care se va circula. Pe liniile 15 si 16 vor fi introduse autobuze, deoarece pe Aleea Ripensia nu este pusa la punct infrastructura pentru firobuze.

De asemenea, in prezent, in zona salii Constantin Jude se amenajeaza statia in care vor opri mijloacele de transport.

 

Exit mobile version