Opinia Timisoarei

‘O stiu portaresele cel mai bine. Ma invitau si ciuguleam si eu din ce aveau ele, slaninuta, salam. Oamenii de acolo cunosc realitatea’. Nicolae Robu, reactie dupa ce a fost acuzat de fostul rector ca isi aroga merite pentru lucruri pe care nu le-ar fi realizat la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. La cateva zile dupa ce predecesorul sau in functia de rector al Universitatii Politehnica Timisoara, Ioan Cartis, il acuza pe Nicolae Robu ca isi aloca merite necuvenite in privinta realizarilor din pozitia de conducator al universitatii, primarul reactioneaza.

CITESTE SI: Asa arata fericirea. Primul bebelus vindecat de coronavirus la Maternitatea Bega din Timisoara a plecat acasa in bratele mamei sale, in ropote de aplauze. Video 

Acesta a pregatit o lista a investitiilor si obiectivelor pe care el, din pozitia de rector, sustine ca le-a realizat la Universitatea Politehnica, universitate pe care pretinde ca a gasit-o intr-o stare jalnica.

„Probabil ca dansul s-a detasat de scoala si nici nu stie. Nu stiu. 4 mii de calculatoare, echipamente de milioane la Constructii Metalice, la Electrotehnica, la Facultatea de Mecanica. Nici n-am pus dotrarea laboratoarelor. Mai intai laboratoarele s-au reabilitat, pentru ca erau peretii in ultimul hal, si dupa reabilitare le-am si echipat. Sunt valori foarte mari. In toata Politehnica se stie ce am facut eu. Eu am fost ales in unanimitate, la mandatul 2, la vot secret”, a spus primarul Nicolae Robu.

Ba mai mult, edilul spune ca, pe perioada mandatului sau, cel mai bine il cunosteau portaresele, cu care, adeseori, se aseza la masa.

„Din 2004, cand am ajuns rector eu, dupa domnul Cartis, si am ajuns rector cu vreo 66 % din voturi, in pofida anticampaniei pe care rectorul de atunci a facut-o la adresa mea, nu am avut pretentii sa ma sprijine, dar am fost surprins sa-mi spuna oamenii care erau luati unu cate unul sa li se spuna sa nu voteze cu mine. Mi-a si marturisit, apoi, ca presupune ca am aflat ca n-a fost de partea mea.

De atunci, in mai multe randuri, m-a tot atacat cu aceleasi afirmatii. Nu i-am dat repici din respect pentru ceea ce inseamna pentru mine Universitatea Politehnica Timisoara si functia de rector. Eu n-am stat 2-3 ore pe zi acolo, o stiu portaresele cel mai bine. Am facut si nopti albe acolo si mi s-a intamplat de multe ori sa vin dimineata si sa nu ies pana spre miezul noptii, cand plecam acasa. Ma invitau portaresele in cabina lor, la poarta, si ciuguleam si eu, din respect pentru ele, din ce aveau ele, slaninuta, salam, merindele pe care le aveau”, a spus primarul Nicolae Robu.

Mai mult, edilul e de parere ca profesorul Cartis ar fi trebuit sa il abordeze personal daca i se pare ca ‘revendica ceva ce nu i s-a cuvenit’.

„I-ar fi stat frumos domnului profesor sa vina la mine si sa discutam colegial, daca i se pare ca eu revendic ceva ce nu mi s-a cuvenit. Si pentru ca nu vreau sa starnesc polemici, eu am pregatit extras din documentele oficiale, cu date din contabilitate. Il rog pe domnul Cartis sa completeze coloana cu sumele alocate pentru aceste obiective cu dansul ca rector. Sunt in lista obiective care au fost incepute pe teren inainte de a veni eu rector, duse intr-un stadiu destul de avansat, dar majoritatea covarsitoare… Astept completarea cu sume. Sunt documente publice, exista pentru orice lucrare ordin de incepere a lucrarilor, ordin de receptie.

In rest, sanatate! Respect varsta. Cel putin, deocamdata, nu vreau replica frazeologica. Replica mea este acest tabel cu numarul de pozitii pe care le cunoasteti. Pentru mine e uluitor. Nu m-am asteptat la asa ceva. Dar se pare ca e o perioada mai speciala acum, in care sunt atacat din toate partile”, a completat edilul aratand niste tabele.

Va reamintim, Ioan Cartis, fost rector al Universitatii Politehnica, a contestat reusitele pe care si le asuma primarul Nicolae Robu din perioada in care a condus Politehnica. Acesta preciza ca doar doua obiective din lista insirata de edil pe Facebook ii apartin in totalitate, restul fiind proiecte gandite si initiate inainte ca Robu sa conduca destinele Universitatii si la care a contribuit doar la finalizare.

Exit mobile version