Opinia Timisoarei

O singura firma vrea contractul de 50.000 de euro sa faca studiul si proiectarea pentru modificarea statiilor de pe traseul noului tramvai Bozankaya. Mai are un contract de 1 milion de lei cu Primaria Timisoara

TIMISOARA. Sunt planuri pentru schimbarea mai multor statii de tramvai din Timisoara. Este vorba despre cele de pe linia 1 de circulatie, de la Gara de Nord pana la statia Meteo de la Padurea Verde, primul traseu pe care merge tramvaiul nou turcesc de la Bozankaya.

La licitatia lansata de Primaria Timisoara pentru a gasi o firma care sa faca studiile si proiectarea s-a inscris o singura oferta, care a intrat in evaluare. Este vorba de FIP Consulting SRL, reprezentata de Radu Victor Andronic. Aceasta a castigat si contractul de 1 milion de lei pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate, respectiv a Proiectului Tehnic pentru un nou pod, dar si pentru drumul care sa asigure legatura dintr-o parte in cealalta a raului Bega, intre B-dul Dambovita si intrarea in viitorul pasajul Solventul catre strada Garii. Documentatiile pentru acest din urma obiectiv ar trebui sa fie gata in luna mai.

Anul trecut aceeasi firma a actualizat si documentatia pentru Planul de Mobilitate Urbana al Primariei Lugoj.

CITESTE SI: Se voteaza din nou scumpirea caldurii in Timisoara. Specialistii primariei au gresit TVA-ul in hotararea prin care au dublat pretul gigacaloriei

Valoarea contractului este de 210.084 lei, fara TVA, adica aproximativ 50.000 de euro cu TVA, iar castigatorul ar trebui sa realizeze documentatia si proiectarea in cel mult 8 luni. Apoi, administratia Fritz va cauta un constructor.

In total, 34 de statii de tramvai sunt vizate de aceasta modernizare. Toate vor avea peronul adaptat la acelasi nivel cu noile tramvaie Bozankaya si pavaj tactilo-vizual, precum si zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai buna delimitare a spatiului.

Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusa, persoane cu dizabilitati, varstnici, parinti cu carucioare pentru copii, astfel incat sa le permita urcarea/coborarea din tramvai.

Fiecare statie va fi supravegheata video si va avea un monitor pentru informare, vizibil pe ambele parti ale panoului de afisaj, care va contine detalii despre timpii de ajungere in statii a mijloacelor de transport. Sistemul urmeaza sa fie adaptat si pentru si pentru persoanele nevezatoare.

Statiile sunt prevazute sa aiba panouri fotovoltaice, prize pentru incarcarea telefoanelor, acces la internet si automate de bilete.

CITESTE SI: Aproape 100.000 de euro cheltuiti pe documentatia si consultanta in baza carora administratia Fritz va organiza un concurs ca sa gaseasca o solutie pentru reamenajarea Pietei Victoria din Timisoara

Statiile care fac obiectul contractului: Gara de Nord, Regele Carol I, Piata Mocioni/Sinaia, Piata Maria, Catedrala Mitropolitana, Spitalul de Copii, Piata 700, Libertatii, Continental, Prefectura, 3 August, Piata Traian (toate tur-retur, cate 2 statii); Printul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babes, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piata Badea Cartan.

 

Exit mobile version