Opinia Timisoarei

O palma dupa cap ‘incompetentului’ Ioan Goia. Viceprimarul Latcau schimba din nou traseul tramvaiului 7 din Timisoara, dupa valul de nemultumiri venite de la calatori

TIMISOARA. Doar 3 zile a tinut schimbarea brusca de traseu a tramvaiului 7, impusa peste noapte de Ioan Goia, directorul Societatii Metropolitane de Transport Timisoara.

CITESTE SI: O mare prostie. Schimb acum 3 tramvaie ca sa ajung din Fratelia pe Cetatii. Timisorenii furiosi pe hotararea ‘incompetentului’ Goia de a readuce tramvaiul 7 pe vechiul traseu 

CITESTE SI: Se deschide santierul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii din Timisoara, cu 17 milioane de euro. Primaria a facut deja primele modificari in proiect la trotuare si piste de biciclete 

Dupa revolta timisorenilor, care si-au exprimat nemultumirea pe retelele sociale, dar si in scris, dupa ce au ramas fara singurul mijloc de transport care lega direct nordul de sudul orasului – zona Sagului, viceprimarul Ruben Latcau a luat decizia de a aduce garnitura pe fostul traseu.

Astfel, incepand de sambata, 8 mai, garniturile de pe liniie 7 vor circula din nou pe ruta dintre zona Dambovita si Calea Torontalului.

Va reamintim, prima zi in care tramvaiul 7 a revenit pe vechiul traseu, dupa foarte multi ani, a fost un cosmar pentru timisoreni. Cei care nu au urmarit presa locala sau paginile de Facebook ale SMTT sau STPT au stat minute bune in statii asteptand in zadar o garnitura care sa-i duca la serviciu sau la scoala. Ulterior, mai multi s-au revoltat pe retelele de socializare.

Hotararea privind modificarea traseului garniturilor de pe linia 7 a fost luata de Societatea Metropolitana de Transport Timisioara, condusa de Ioan Goia, care este factor decident, conform contractului semnat anul trecut cu STPT.

Opiniatimisoarei.ro a aflat ca de vina pentru schimbarea traseului tramvaiului 7 ar fi fost asteptata deschidere a santierului pentru modernizarea Bulevardului Cetatii.

„Traseul tramvaiul 7 din acest motiv a fost schimbat. Nu se stie exact cand incepem lucrarile, dar se va lua o decizie si pentru tramvaiele de pe linia 4, in cursul saptamanii viitoare. E o discutie in lucru pe subiectul asta. Eu cred si stiu ca oamenii sunt nemultumiti. Dar nemultumiri sunt si daca nu facem nimic, si daca facem. Daca vrem sa reabilitam bulevardul, trebuie sa facem deranj”, spunea joi, 6 mai, pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Ruben Latcau.

UPDATE: Vineri, 7 mai, lucrurile au luat o alta intorsatura.

A avut loc o sedinta la Primarie, convocata de domul viceprimar Latcau. Domnul Goia nu a participat la aceasta intrunire. Au participat domnul Chis Culita, presedintele AGA al SMTT, si doi membri ai consiliului director. Domnul viceprimar a solicitat de urgenta revenirea la vechiul traseu, care se va mentine pana la momentul demararii lucrarilor pe bulevardul Cetatii. Atunci, vor fi asigurate mijloace de transport care sa inlocuiasca tramvaiele„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul STPT.

Tramvaiele de pe linia 7 vor reveni pe vechiul traseu, incepand cu data de 8 mai 2021.

Traseul si statiile liniei 7:
Traseu dus: bulevardul Dambovita – Ana Ipatescu – Str. Victor Hugo – Str. Alunis – Str. I.P.Pavlov – Str. Drubeta – Str. Independentei – Str. Gheorghe Doja-Str. 16 Decembrie 1989 – bulevardul Regele Ferdinand – Str. Iosif Nemoianu- Str. Bogdanestilor- bulevardul Cetatii- Calea Torontalului.

Statii dus: Dambovita, Banatul, Transilvania, Veternalilor, Chisodei, Izlaz, Emil Zola, Progresul, Pavlov, Mures, Lidia, Drubeta, Memorandului, Balcescu, Parc Doina, Piata Maria, Catedrala Mitropolitana, Spitalul de Copii Louis turcanu, Brediceanu, Circumvalatiunii, Mendelev, Balta Verde, Cetatii, Amforei, Matei Basarab, Torontal.

Traseu intors: Calea Torontalului- bulevardul Cetatii- Str. Bogdanestilor – Str. Iosif Nemoianu- bulevardul Regele Ferdinand- Str. 16 Decembrie 1989- Str. Gheorghe Doja- Str. Independentei- Str. Drubeta- Str. I.P.Plavov- Str. Alunis- Str. Victor Hugo- Ana Ipatescu- bulevardul Dambovita.

Statii intors: Torontal, Matei Basarab, Cetatii, Balta Verde, Mendelev, Circumvalatiunii, Brediceanu, Spitalul de Copii Louis Turcanu, Catedrala Mitropolitana, Piata Maria, Parc Doina, Balcescu, Memorandului, Drubeta, Lidia, Mures, Pavlov, Progresul, Emil Zola, Izlaz, Chisodei, Veteranilor, Transilvania, Banatul, Dambovita.

„Traseul liniei 7 ramane neschimbat pana la demararea lucrarilor de reabilitare a liniei cale tramvai de pe bulevardul Cetatii. Din acel moment, tramvaiele care circula in perimetrul respectiv vor fi inlocuite cu autobuze, acestea urmand sa asigure desfasurarea in conditii optime a activitatii de transport public local”, precizeaza reprezentantii STPT.

Exit mobile version