Opinia Timisoarei

O noua gara de tren in plin centru, spatii verzi si pietonale, in studiul comandat de Primaria Timisoara, care e gata. Cetatenii, chemati sa-si dea cu parerea. Foto

TIMISOARA. Firma contractata de Primaria Timisoara sa intocmeasca documentatia ce va sta la baza unui viitor nou PUZ in zona centrala a orasului a finalizat conceptul de amenajare a teritoriului dintre Cetate si Iulius Town.

O serie de imagini realizate pe calculator ilustreaza proiectul pentru reamenajarea zonei Oituz – Popa Sapca, ce cuprinde, printre altele, o noua statie CFR, care sa faca legatura intre zona centrala, Aeroport si restul judetului.

Timisorenii sunt invitati sa-si transmita opiniile si sugestiile cu privire la noul plan urbanistic ”Zona Oituz – Popa Sapca si concept amenajare domeniu public”, despre care administratia sustine ca „vizeaza realizarea unui spatiu educational deschis orasului, verde, pietonal si umanist”.

Proiectul prevede amenajarea de noi spatii verzi, trasee pietonale, piatete, o noua gara care sa deserveasca si transportul public urban. Dar si o noua parcare pentru aceasta zona care se transforma treptat intr-un nou campus educational, ce include atat strategia de dezvoltare a Universitatii de Vest, cat si investitiile primariei in noul Campus Lenau.

CITESTE SI: Ritm alert pe santierul primului campus scolar ridicat in Timisoara in ultimii 30 de ani. Cand ar putea fi gata noua scoala a Liceului Nikolaus Lenau. Foto si video

Proiectul propune amenajarea de noi spatii verzi (aprox. 2 ha), plantarea a 350 de noi arbori, 3 ha de trasee pietonale si piatete pentru studenti, rezidenti si turisti. 

Totodata, este in planuri realizarea unei parcari supraterane multietajate cu peste 500 de locuri, care sa fie destinata atat celor care doresc sa viziteze Piata Unirii, cat si studentilor si personalului universitatii.

De asemenea, se propune realizarea unui traseu pietonal care va conecta Cartierul Cetate la o noua gara urbana, continuand strada Matei Corvin pana la accesul catre zona Iulius Town, subtraversand calea ferata. In proiect mai este prevazuta regenerarea urbana a zonei locuintelor colective de pe Intrarea Doinei, sistematizandu-se suprafetele de acces, parcarile si spatiile verzi„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Prezentarea PUZ-ului poate fi consultata AICI.

Cetatenii sunt invitati sa transmita opiniile si sugestiile lor la adresa de email: dezvoltareurbana@primariatm.ro, pana la data de 8 aprilie 2023.

Documentatia a fost intocmita de o firma din Constanta, pe parcursul unui an, si a costat aproape 37.000 de euro cu TVA.

 

Exit mobile version