Opinia Timisoarei

O minunatie! Cea mai frumoasa gara din vestul tarii, unde calatorii coboara cu liftul ori cu scara rulanta la peron. FOTO!

ARAD. Aradenii vor primi un cadou deosebit, de Craciun. Gara din oras, veche de mai bine de un veac, si-a schimbat complet infatisarea. Noul si vechiul se imbina intr-o armonie perfecta, de care se vor bucura toti cei care vor trece pragul garii aradene.

„Este o combinatie, avem peroanele inaltate, sunt si lifturi si scari rulante care duc pana la peron. Lucrarile inca nu sunt gata, mai avem de facut lucrari la partea de linii si la pasarela pe care se va face accesul. Gara in sine are o arhitectura frumoasa si ne-a ajutat acest lucru. Si la Arad, ca si in Timisoara, accesul s-a facut prin subteran. Acum accesul se va face exclusiv prin suprateran, cu liftul, ori pe scarile rulante”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alexandru Simu, directorul Regionalei CFR Timisoara.

Lucrarile de modenizare ale Garii Arad au inceput inca din anul 2012 si trebuiau sa fie gata de mai bine de un an. Reconditionarea cladirii face parte dintr-un proiect mai amplu, de reabilitare a liniei de cale ferata cuprinsa intre localitatea de frontiera Curtici si Simeria, tronson care face parte din coridorul feroviar pan-european.

„Ca termen de finalizare, din telegrama de lucrari, avem data de 20 decembrie 2015, iar lucrarile care se mai deruleaza sunt de finisare. La pasarela, in zona pasajului si cam peste tot pe unde s-a mai lucrat  se face acum racordarea la retele – de apa, de gaze, de curent. Mai trebuie sa se faca si centralizarile electronice, cele de semnalizare electronica, pentru ca trebuie sa ne asiguram si partea de circulatie”, au completat reprezentantii Regionalei CFR.

Valoarea lucrarilor doar pe tronsonul din judetul Arad, de 41 de kilometri si din care face parte si Gara Arad, este de 1,38 de miliarde de lei. Iar din suma totala, investitia in Gara Arad depaseste 334 milioane de lei, majoritatea fonduri europene nerambursabile.

Asadar, de Craciun ar putea fi inaugurata cea mai frumoasa gara din vestul Romaniei, la Arad.

Sursa foto: Facebook

Exit mobile version