Opinia Timisoarei

O legenda a fotbalului, la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a primit vizita legendarului fotbalist Marcel Raducanu, care a avut o intrevedere cu rectorul institutiei, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban, un adevarat sustinator al sportului in general si a celui din UPT in special. In cadrul intalnirii s-au pus bazele unei colaborari a scolii de fotbal pe care Marcel Raducanu o detine la Dortmund, in Germania, cu Universitatea Politehnica Timisoara.

Anual, celebrul fotbalist organizeaza la Timisoara Campusul Marcel Raducanu pentru copiii din toata tara, doritori sa invete tainele fotbalului de la un maestru al acestui sport. Anul acesta este cea de-a sasea editie, iar cei mai buni au sansa de a participa la un stagiu de pregatire la scoala de Fotbal Marcel Raducanu de la Dortmund. Odata stabilita aceasta colaborare cu Universitatea Politehnica Timisoara, antrenamentele se vor desfasura la baza stiinta.

Marcel Raducanu a fost desemnat Fotbalistul Roman al Anului 1980 si este o glorie a Borussiei Dortmund. S-a nascut la 21 octombrie 1954, la Bucuresti. S-a afirmat la Steaua si apoi in nationala Romaniei (21 de selectii si 3 goluri), marcand unul dintre golurile istoricei victorii a „tricolorilor”, 2-1 cu Anglia in 1980.

In anul urmator a ales sa „ramana” in Germania Federala, unde traieste si azi. Cariera de jucator si-a incheiat-o la Zürich, in 1990. Din anii ’90 a deschis o scoala de fotbal la Dortmund, participand, de-a lungul timpului, si la competitii juvenile in Timisoara. A fost unul dintre antrenorii care l-au slefuit pe Mario Götze, marcatorul unicului gol al finalei CM 2014, Germania – Argentina 1-0.

Exit mobile version