Opinia Timisoarei

O flota de Armonii va impanzi in 2016 Timisoara! Cat de lungi vor fi noile tramvaie ce vor circula pe rutele RATT?

TIMISOARA Primele doua Armonii intrate in uz in 2015  au fost bine primite de timisoreni, iar in 2016 vom avea mai multe tramvaie silentioase pe liniile RATT.

O flota de 12 tramvaie a fost trimisa pentru reabilitare catre fabricile din Arad si Pascani inca din toamna, iar garniturile modernizate vor fi aidoma celor care au intrat deja in paine pe traseele din Timisoara.

Dezbateri aprinse s-au iscat pe internet in urma cu cateva saptamani, dupa ce pe Youtube.com au aparut imagini cu o simulare privind o varianta de tramvai Armonia modificata. Mai precis, mai lunga, despre care utilizatorii comentau ca si-ar putea sau nu gasi locul pe rutele din Timisoara.

Discutiile erau legate de faptul ca un tramvai dublu ar putea transporta un numar mai mare de calatori, iar asta ar fi o posibilitate binevenita. Adversarii ideii explicau faptul ca un astfel de tramvai va incurca intr-o buna masura insa circulatia.

Lucrurile au fost insa transate de viceprimarul Dan Diaconu care a spus ca urmatoarele Armonii nu au nicio legatura cu simularea video care s-a vehiculat.

12 tramvaie au fost trimise deja spre reabilitare si pot sa va spun ca vor fi tramvaie normale, nu duble. Am vazut si eu o fotografie cu un tramvai dublu, dar nu este vorba de asa ceva. Data exacta la care vor veni inapoi nu o avem, dar ce putem spune sigur este ca procesul de reabilitare va dura mult mai putin decat la primele doua pe care le avem deja pe linii„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu

Tramvaiele Armonia circula deja de aproape o jumatate de an prin oras, iar reabilitarea unuia a costat aproximativ o jumatate de milion de euro. Primele 2 garnituri Armonia circula pe liniile 6, 10 si, mai nou, pe 2.

CITESTE SI: Timisoara va avea 14 tramvaie reconditionate de tip Armonia in 2016! Cate garnituri nou-noute spera Primaria sa cumpere?

Exit mobile version