Noutati :

O, ce veste minunata, Mos Craciun la Flex se-arata

21 decembrie, 2018 - 04:51 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

Într-o companie tehnică, orientată spre inovație, în Industria 4.0, am descoperit o cultură umană. Aceasta este adusă de Moș Crăciun în fiecare an la Flex.

Într-o corporație stabilită de 20 de ani la Timișoara, lider al tehnologiei și producției de echipamente, spiritul Crăciunului pătrunde în marea familie Flex și există și o cutumă care se dezvoltă, de la an la an.

În ultimii 3 ani, în toiul sărbătorilor de iarnă, compania Flex Timișoara s-a transformat într-un tărâm de la Polul Nord, tărâmul unui adevărat Moș Crăciun.

Acesta trăiește sub identitatea de Constantin, tehnician NPI, angajat la Flex încă din anul 2000.

Cum a început povestea lui Moș Crăciun?

Povestea Moșului a început în 2015, când colegii din departament l-au provocat să se costumeze în Moș Crăciun pentru livrarea cadourilor strânse de Secret Santa. Atunci, domnul Constantin și-a pus barba albă și a primit primul ecuson cu Moș Crăciun Flextronics.

De atunci, an de an, Moș Crăciun aduce ceva nou. Într-un an, a organizat o tombolă în care colegii au primit ingredientele unui desert, însoțite de întrebarea “Descrie într-un cuvânt ce simbolizează ingredientul primit.”, recompensându-și colegii care au descoperit răspunsul corect ”Crăciun”, într-un mod amuzant, printr-un tur cu autobuzul, în jurul fabricii.

Din anul în care Moșul a venit la servici cu barba lui “adevărată”, i-a fost dată șansa de a oferi cadouri copiilor.

„Îmi amintesc prima solicitare pe care am avut-o din partea unei doamne sfioase, într-o farmacie. Mi-a mărturisit că nu întâlnise un om care să semene atât de bine cu Moș Crăciun și m-a invitat să le fac o mică surpriză copiilor. Atunci pot spune că m-am simțit cu adevărat un aducător de bucurii.

Iar la prima serbare pe care am avut-o la o grădiniță, cred că am avut emoții mai mari decât copiii.”, declară domnul Constantin amuzat și emoționat.

Cultivarea dorinței de a-i îmbogăți sufletește pe cei din jur

Moșul nostru mărturisește că tot ceea ce face vine din suflet; acesta susține că banii pot denatura magia Crăciunului. El dorește să facă această sărbătoare resimțită prin zâmbete și căldură sufletească, prin momente speciale.

Familia Moșului îl susține pe deplin în tot ceea ce face. Doamna îmbrățișează ideea, știind că tot efortul este pentru copii. Aceasta îl ajută să-și mențină un “look” perfect de Moș Crăciun, având grijă ca barba sa să rămână precum albul zăpezii.

Obiceiul de a dărui este încurajat în întreaga companie

Din anul 2015, Crăciunul la Flex continuă să fie o poveste magică la care participă toți angajații. Împreună cu Asociația C.O.P.I.I., Flex a dezvoltat o inițiativă specifică sărbătorilor de iarnă și le-am cerut copiilor din grija asociației, să scrie câte o scrisoare pentru Moș Crăciun, cu tot ce și-ar dori să primească anul acesta. Au fost strânse 150 de dorințe, de la 150 de copii care încă cred în magia Crăciunului. Astfel, oamenii din Flex au avut șansa să intre în papucii Moșului și să ajute copilașii din Bucovăț și Șemlacu Mare. Inclusiv domnul Constantin a avut grijă de o scrisoare, împachetând cadoul chiar în sacul lui de Moș Crăciun.

În felul acesta, oamenii au retrăit momentele copilăriei și au adus magia Crăciunului în casele acestora. Cadourile pentru copii au fost livrate chiar de Moș Crăciun, care a primit cu multă căldură colindele copiilor și le-a înmânat cadourile pregătite de colegi. Bucuria resimțită în încăpere nu poate fi transpusă în cuvinte. În semn de mulțumire, o parte din copiii din Bucovăț au mers să colinde la Flex. Au pătruns în fiecare încăpere de birouri din fabrică și le-a redat emoția specifică sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul înseamnă copilărie, iubire, familie, apropiere, speranță, credință. Crăciunul este un moment luminos de bunătate oferită celor din jur și totodată momentul în care familia Flex păstrează tradiția începută în 2015 și devine un mesager al Crăciunului și aduce zâmbete în comunitatea în care trăim.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...