Opinia Timisoarei

O analiza a apei si lipsa unui om cheie din schema de personal au tinut cresele inchise la Timisoara. Cand isi vor deschide portile

TIMISOARA. O chestiune birocratica ce n-a putut fi rezolvata la timp a impiedicat deschiderea creselor de stat la Timisoara, desi Guvernul a permis asta inca de acum cateva saptamani.
A venit cu explicatii chiar directorul Serviciului Public de Crese Timisoara, Gabriela Craciun, invitata in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.

Prima problema a fost legata de un aviz. Pentru deschiderea creselor era nveoie de o analiza a apei facuta de DSP.

Desi cresele de stat au primit liber sa fie deschise, de la Guvern, am intampinat cateva probleme in acest sens, deoarece Ordinul 1076 emis de Ministerul Sanatatii este foarte drastic, in sensul ca trebuie indeplinite multe norme, dintre care cea mai importanta si care ne-a impiedicat pe noi sa deschidem cresele, a fost cea cu analiza apei. A necesitat programare. Noi am facut solicitare in urma cu 1 luna, am fost programati prin 28 iulie, dar speram ca din luna august sa deschidem doar o parte dintre aceste crese. Analiza se face trimestrial. Avand in vedere situatia epidemiologica si faptul ca deja au trecut trei luni, trebuia sa facem, din nou, analiza apei. DSP deserveste mai multe institutii din Timisoara si toate acestea se fac cu programari. O parte in sensul ca noi functionam impreuna cu gradinitele, avem si bucataria comuna, depindem de lucrul acesta si scrie in lege ca o luna pe an este vacanta de vara, in luna iulie sau in august, deci unele inchid in august, iar altele in iulie, iar noi ne adaptam dupa acest program„, a spus in INTERVIURILE TIMISOAREI directorul Directiei de Crese Timisoara, Gabriela Craciun.

Pentru a primi si achita avizul DSP era nevoie de iscalitura angajatului de la Achizitii, insa acesta a intrat in concediu maternal.

Am mai avut si alte disfunctionalitati. In primul rand medicul de cresa s-a pensionat. S-a imbolnavit si s-a pensionat pe caz de boala. Avand in vedere perioada pandemiei, nu s-a putut organiza concurs, nu se poate nici acum, in perioada de alerta. Or fara medic nu putem deschide, pentru ca medicul avizeaza meniurile, ofera consultatii. Am gasit o solutie…va fi detasat un medic de la Serviciul de Asistenta Medicala Scolara.
Noi am avut nevoie si de om la achizitii..Analiza apei costa si omul de la achizitii, nefiind, ne trebuia ca in momentul in care ridicam analiza sa si viram banii, deci are legatura cu lipsa omului de achizitii.. Fata a nascut si postul a fost liber si si asta a fost o problema. Acum avem om la achizitie. Stiam ca va naste in luna mai, nu stiam ca va aparea acest virus. Ne propuneam sa facem concurs.
S-a dat telefon, programarea a fost facuta pentru toate cresele. Programarea s-a facut cam in urma cu o luna, aproximativ intre 20 si 25 iunie. Speram ca din august sa deschidem, sa se termine totul cu bine„, a mai precizat Gabriela Craciun.

Directorul Serviciului Public de Crese Timisoara, Gabriela Craciun, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook si pe TV, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara, pe site-ul opiniatimisoarei.ro si pe canalul televiziunii regionale SUD VEST TV in fiecare joi seara de la orele 20.00.

Exit mobile version