Noutati :

Numirea noului consiliu de administratie al RATT, motiv de cearta in sedinta de Consiliu Local

22 mai, 2018 - 10:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Scandal in Consiliul Local Timisoara, din cauza RATT. Consilierii locali din partea PSD acuza ca nu au fost chemati la numirea noului Consiliu de Administratiei al societatii, ce a avut loc luni, in 21 mai, dupa ce mandatul mai multor membri a expirat saptamana trecuta.

CITESTE SI: Se construieste la Timisoara stadionul de 15.000 de locuri, ca la Ploiesti, sustine primarul Nicolae Robu. Ce se intampla in 4 luni 

In data 17 mai, mandatul de membri in consiliul de Administratie al Societatii de Transport Public Timisoara a expirat pentru Ioan Goia, Nastasia Pop, Buboi Ligius, Avram Stanusoiu, Arsenie Jurita, Alexandru Mateut si Sorin Supuran, iar mandatul actualului presedinte al CA, Culita Chis, inceteaza in 29 mai. Iar, pentru ca societatea sa poata functiona in continuare, in 21 mai a fost numit un Consiliu de Administratie interimar, pana la validarea noului consiliu, in luna iunie.

Consilierii PSD acuza insa ca nu au fost informati de organizarea sedintei, desi fac parte din Adunarea Generala a Actionarilor.

„Legea precizeaza ca obligatia este sa anunte sub semnatura membrilor AGA. Site-ul RATT este pentru public, nu pentru convocare in sedinta. Ca membru e obligatia de a fi anuntat direct”, a spus liderul grupului de consilieri locali din partea PSD, Daniel Idolu.

Pe de alta parte, primarul le ia apararea colegilor de partid din componenta AGA a societatii de transport, si spune ca sedintele au fost anuntate inca de la jumatatea lunii aprilie.

„La STPT (fosta RATT) s-au desfasurat doua sedinte AGA, anuntate pe site-ul societatii inca din 17 aprilie, deci totul s-a intamplat conform legii. La sedintele AGA, constatandu-se ca mandatele membrilor Consiliului de administratie sunt expirate, s-a numit un CA interimar. (…) Era o urgenta, trebuia sa se rezolve. De obicei se face asa, se anunta pe site. Am inteles ca se obisnuieste sa fie anuntati si individual, nu stiu. Eu sunt convins ca au fost anuntati toti, asta este convingerea mea. Ma indoiesc ca nu s-a stiut. Atata vreme cat este pus pe site, nu cred ca este secret”, spune primarul Nicolae Robu.

Si, chiar daca au discutat in contradictoriu minute in sir pe acest subiect, consilierii locali au votat, in sedinta de marti, proiectul de hotarare prin care se valideaza consiliul de administratie interimar al STPT. Astfel, noul consiliu este format din Ioan Goia, Culita Chis, Nicolae Bitea, Ligius Buboi, Avram Stanusoiu, Arsenie Jurita, Alexandru Mateut, Sorin Supuran si Catalin Iapa, majoritatea apropiati ai primarului Nicolae Robu.

Interimatul CA poate fi asigurat pe o perioada de maximum 3 luni, pana la definitivarea procedurii de selectie si desemnarea noului consiliu de administratie al societatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...