Opinia Timisoarei

Numar record de participanti pe macadamul de la Dinias, la cea de-a doua etapa a Campionatului National de Automobilism ACR

Dupa ce saptamana trecuta s-au intrecut pe pista de macadam de langa Sag, pilotii care participa in Campionatul National de Automobilism ACR-CNACK s-au mutat sambata pe pista de macadam special amenajata intre localitatile Sanmihaiu Roman si Dinias.

36 de concurenti s-au adunat la start la ‘Grand Prix Timis 2013′, insa nu toti au reusit sa si incheie cursa. Circuitul viteza propus de organizatori pe macadamul de la Dinias le-a dat ceva batai de cap pilotilor, inregistandu-se nu mai putin de sase abandonuri.
De asemenea, Angelo Schuldesz, cel care a concurat la categoria ‘Debutanti’ s-a rasturnat cu masina de concurs, iar pilotul Sergiu Tirla a avut parte de un incident neplacut, in timp ce se afla pe traseu, una din rotile masinii acestuia s-a rupt. Din fericire, toata lumea a scapat teafara si in ciuda micilor probleme, raliul s-a incheiat cu bine.
„A fost un record de participare pentru o asemenea competitie de circuit viteza pe macadam si chiar daca unii dintre piloti au abandonat, putem spune ca a fost o etapa reusita”, a spus presedintele Comisiei de Automobilism si Karting Timis, Ladislau Giurisici.
In ciuda dificultatii traseului, s-au consemnat si doua prezente feminine la volanul masinilor inscrise in competitia de la Dinias, Larisa Sucan si Cosmina Cutui reusind sa duca la bun sfarsit intrecerea.
Traseul cu o lungime de 1,1 km a fost parcurs in trei tururi la fiecare din cele doua manse, in clasament punctand cel mai bun timp obtinut.
Mihai Preunca s-a clasat pe primul loc la categoria debutantilor, fiind urmat de Darco Pelici si Angelo Schuldesz.
VEZI CUM S-A VAZUT CURSA DIN MASINA PILOTULUI MIHAI PREUNCA!

Video-ul nu poate fi incarcat.
O performanta deosebita a obtinut Adrian Marcovici, care a concurat la categoria  „Juniori”, pilotul,  intrat in competitie cu o Honda Civic, obtinand cel mai bun timp din concurs. Pe locul II la aceasta sectiune s-a clasat Vlad Briscan, iar pe locul al treilea, Ovidiu Vrazsa.
La Clasa I de motorizare, Zoltan Martincsek a urcat pe prima treapta a podiumului, la fel ca si etapa trecuta, fiind secondat de Sergiu Tirla  si Florin Sburlea, tot cei trei impartindu-si podiumul si la clasa a II-a,  acolo unde primul loc i-a revenit tot lui Zoltan Martincsek, Florin Sburlea a urcat pe locul doi, iar Sergiu Tirlea s-a clasat pe locul trei.
Asa cum s-a intamplat  si in concursul de saptamana trecuta de la Sag, Alexandru Krepelka s-a impus la Clasa III, fiind urmat de Marius Giurisici si Daniel Grigorescu.
Schoko Baroque Racing Team s-a impus in concursul pe echipe.
VEZI CUM S-A VAZUT CURSA DIN MASINA LUI DANIEL PREUNCA!

Video-ul nu poate fi incarcat.

Dupa competitia automobilistica a urmat si un concurs de ATV-uri si o demonstratie de buggy.

Dupa cele doua etape disputate pe macadamurile de la Sag si Dinias, Campionatului National de Automobilism ACR-CNAK 2013 va continua cu alte doua etape pe asfalt, una dintre ele fiind gazdita cel mai probabil, la Timisoara.

Exit mobile version