Numar record de participanti la Festivalul Papricasului de la Buzias. Zeci de cazane au dat in unda, iar vizitatorii au indurat rabdatori ploaia, de dragul bucatelor gustoase

Aleile parcului din orasul timisean Buzias s-au umplut de mirosuri care mai de care mai ademenitoare iar sute de turisti s-au grabit sa deguste bucate preparate cu pricepere. Aproape 40 de maestii bucatari au participat la un concurs culinar la care marele premiu pus in joc era destinat celui mai gustos papricas.

Carne de porc, de vita sau inimi de pasare, cartofi si galuste din faina, legume, boia de arudei iute sau dulce si tot felul de condimente.Toate acestea au fost puse la bataie de bucatari. Maestrii in arta culinara au adaugat insa si ingrediente mai putin obisnuite precum dovleacul sau merele dar si mirodenii pe care le-au pastrat la secret

Am pregatit cinci feluri de papricas, cu carne de pui, cu carne de porc, unul special din inimi si gaturi de curcan, altul cu dovleac…o minunatie” a spus unul dintre bucatarii participanti la competitie.

A pus carne, legume, vin, mere s multe condimente… nu vi le spun pe toate, ca-s secretul retetei mele” a adaugat un altul.

Pentru pregatirea unui papricas ca la carte este nevoie de trei ore in care acesta sa fiarba la foc mic. Doar de o ora au avut nevoie turistii pentru a face sa dispara bunatatile din ceaun.

Pentru ca nimeni sa nu plece flamand de la un astfel de festival, bucatarii au inlocuit repede ceaunele golite cu altele pline ochi si au pus la bataie si alte feluri de mancare, toate pe gustul vizitatorilor.

Bun, foarte bun, felicitari organizatorilor. Chiar daca ploua ma simt minunat. Am mancat un papricas de vita minunat, am baut un pahar de vin bun, imi place muzica … ce mai, e grozav” ne-a declarat un barbat vizibil incantat de mancaruri si de atmosfera

Festivalul papricasului de la Buzas se afla la cea de-a V-a editie, iar misiunea juriului a fost una dificila.

„De anul acesta avem un format nou, Festivalul Papricasului de la Buzias se desfasoara pe parcursul a doua zile. Alaturi de noi sunt prezent 38 de echipe cu 42 de cazane. Este pentru prima data  in decursul celor 5 ani de cand organizam festivalul cand avem asa un numar mare de concurenti. Lumea vine, se bucura de tot ce este aici, de programul artistic-cultural, cat si de partea culinara.”ne-a declarat Sorin Munteanu, directorul S.C. Tratament Balnear Buzias S.A

Pana la urma, bucatarul care a preparat cel mai bun gulas a fost reprezentantul unei societati comerciale din Timisoara. Titlul de bucatarii inimii l-au luat vanatorii din Buzias. Toti bucatarii au plecat insa acasa fericiti  ca din bucatele pregatite de ei n-a mai ramas nicio farama, semn ca musterii au fost multumiti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vai,vai,ce timp frumos la Buzias! Imi pare rau ca am stat acasa din cauza ploii…P.S:n-ati avut decenta sa postati fotografii actuale!