Opinia Timisoarei

Nuci sanatosi taiati de angajatii primariei la Timisoara intr-o parcare ce se amenajeaza intre blocuri. Video

TIMISOARA. 3 nuci mari au cazut sub drujbele angajatilor primariei Timisoara care amenajeaza o parcare intre blocuri in zona de sud a orasului.

CITESTE SI: Ne vom intalni la o bere si la un spectacol in Timisoara. Avem nevoie de voi! Fiti si voi alaturi de noi! Mesajul emotionant al medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes. Video 

Cititorii opiniatimisoarei.ro au filmat operatiunea si reclama faptul ca cei trei arbori erau sanatosi, sunt protejati de lege si puteau fi salvati daca in amenajarea parcarii de la intersectia Salcamilor cu Crivaia s-a fi cautat o solutie.

La randul lor, reprezentantii municipalitatii spun ca legea le permite sa taie acei nuci.

Avem hotarare de Consiliu Local prin care este interzisa plantarea de pomi fructiferi pe raza municipiului, or nucii se incadreaza in aceasta prevedere. Avizul vine de la Directia Agricola. Trebuie sa amenajam parcarea„, s-au marginit sa spuna pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Primariei Timisoara. Aceasta desi, pe domeniul public e plin de duzi, pruni si corcodusi, care in ciuda mizeriei pe care o lasa in urma in perioada in care fructele sunt copate, nu au intrat niciodata in atentia primariei. Reprezentantii municipalitatii au tinut sa precizeze ca se vor ocupa si de acesti pomi in perioada urmatoare…

Inca din 1954 in Romania nucul e protejat prin lege. Autorizatiile pentru taierea unor astfel de arbori se emite de catre Directiile Agricole, iar cel care taie, in speta Primaria Timisoara, dat fiind faptul ca se afla pe domeniul public, trebuie sa planteze alti 3 nuci tineri pentru fiecare pom retezat.

 

Exit mobile version