Opinia Timisoarei

Nu vom mai avea pene de curent in Timisoara? Scade factura ENEL pentru Primaria Timisoara, odata cu iscalirea contractului renegociat, iar furnizorul promite ca se va rezolva rapid orice defectiune

TIMISOARA. S-au economisit aproape 2 milioane de euro, dupa renegocierea contractului dintre Primaria Timisoara si furnizorul de curent electric. Viceprimarul Traian Stoia a anuntat semnarea noii intelegeri dintre municipalitate si ENEL, „dupa dezbateri anevoioase si negocieri stranse”.

Contractul a fost iscalit cu o intarziere de 6 zile, deoarece partile au cazut mai greu de acord cu privire la durata contractului, la incetarea si rezilierea lui. Cert este ca, odata parafata negocierea, Primaria Timisoara va plati cu 8 milioane de lei mai putin, iar furnizorul s-a angajat sa rezolve si situatia deselor pene de curent si a defectiunilor din sistem in cel mai scurt timp.

S-au economisit 1,8 mil euro la buget, banii pot fi folositi pe altceva. Ne-am gandit la ce ii vom folosi: realizarea unei lucrari pilot intr-o zona unde sunt construite maghernite, garaje, ingradiri si alte chestiuni. Si, de asemenea, o sa trebuiasca bani pentru  infrastructura, deoarece oricat de multi bani am avea, niciodata pentru infrastructrura nu vor fi suficienti„, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Valoarea contractului cu ENEL-ul scade de la 40 de milioane de lei, cat s-a platit anul trecut, la 32 de milioane.

Traian Stoia crede ca nu vor mai fi perioade de bezna in Timisoara. Pana acum ENEL avea o garantie de numai 24 de ore de la agentia care asigura remedierea defectiunilor. Or acum primaria Timisoara a cerut mai multa promptitudine.

Exit mobile version