Opinia Timisoarei

Nu vom avea salva de tun si costume de epoca la miezul zilei in Piata Libertatii din Timisoara, sambata si duminica. Primaria a refuzat propunerea voluntarilor de la Regimentul de Garda

TIMISOARA. Desi ar fi fost un bun prilej ca timisoreni ori turisti sa se adune in Piata Libertatii sambata si duminica la pranz, pentru a urmari un scurt ceremonial insotit de o salva de tun, asa cum se intampla in urma cu 300 de ani in Cetatea Timisoarei, administratia Fritz a refuzat propunerea Asociatiei Reconstituiri Istorice.
Acestia voiau ca in anul Capitalei Culturale a Europei sa ofere si alte momente festive la Timisoara. Au fost informati insa ca municipalitatea respinge planul.

CITESTE SI: Peste 100 de bijuterii pe patru roti expuse in cea mai frumoasa piata din Timisoara. Eleganta de odinioara cu parfum de epoca, la Retroparada Primaverii 

Propunerea efectuarii unei salve de tun la orele 12.00 in Piata Libertatii nu a primit avizul comisiei de specialitate si, drept urmare, nu se va realiza. Va asteptam sambata seara la spectacol„, au transmis reprezentantii Regimentului de Garda.

Asadar, se reia ceremonialul ‘Schimbul de Garda’ in Piata Unirii, de sambata seara, in 22 aprilie, de la orele 19.00.

***

Va reamintim, de ani buni, din primavara pana in toamna, in cadrul unui proiect de voluntariat, cavaleri imbracati in costume ca pe vremea printului Eugeniu de Savoya, inarmati si purtand tobe si steaguri, pot fi vazuti in cadrul spectacolului schimbului de garda de la Timisoara, asa cum se intampla si in alte orase cetate, vizitate de turisti, in toata Europa.

Exit mobile version