Opinia Timisoarei

‘Nu veniti la programare, ca e nebunie la vaccinare. Va anuntam noi cand, e la mica intelegere’. Telefonul surpriza primit de un barbat din Timisoara care isi programase socrii la vaccin, la Lugoj

TIMISOARA. Ies la iveala noi nereguli la centrul de vaccinare din Lugoj. Un timisorean a povestit cum socrii sai au fost la un pas de a ramane nevaccinati si neprogramati, dupa ce personalul centrului a incercat sa le amane programarea, ‘la mica intelegere’.

CITESTE SI: Au sosit cu avionul alte peste 90.000 de doze de vaccin anti COVID in Romania. Centrul de la Timisoara a primit cele mai putine. Cand vine urmatoarea transa

Barbatul a povestit pentru opiniatimisoarei.ro ca totul a inceput saptamana trecuta. Familia a reusit sa ii inscrie pe cei doi batrani pentru vaccinare, iar programarea a fost facuta pentru duminica, 24 ianuarie. Joi insa, au primit un telefon de la cineva care s-a recomandat din randul personalului angajat la centrul de vaccinare si care le-au cerut sa nu mai mearga la data programata, ci abia luni.

„Am programat socrii la vaccinare la Lugoj, trebuia sa fie duminica. Joi a sunat cineva de la spitalul din Lugoj sa nu vina duminica, ca e nebunie la spital, ca cel mai OK ar fi sa venim luni, ca nu pot vaccina pe toata lumea. La telefon a raspuns sotia mea, nu soacra.

La 2 ore dupa acest apel, primeste SMS de la platforma de vaccinare, care ii spune ca are programare duminica de la ora 11.00, asa cum era initial. Atunci am sunat la DSP, ei mi-au spus ca nu pot sa vada programarile facute in platforma, ca singurii care pot vedea datele sunt cei din centrele de vaccinare. Cei de la DSP ne-au explicat ca, daca cei de la spital au sunat, ar trebui sa modifice si in platforma, ca sunt singurii care au acces. 

Duminica dimineata a revenit din nou cineva de la spital cu un telefon. O doamna, cu o insistenta bolnavicioasa, a spus sa nu venim, ca batem degeaba drumul din Timisoara. Ne-au zis ca au facut o lista separata pentru cei pe care i-au reprogramat pe luni”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae, ginerele celor doi batrani.

Intrucat cei de la DSP i-au spus ca, in lipsa unei modificari oficiale in platforma de vaccinare, oamenii trebuie sa respecte programarile facute, duminica dimineata, la ora 11.00, socrii s-au prezentat la centrul de vaccinare.

„Le-am spus socrilor sa se prezinte la vaccinare. La centru, la poarta, era un paznic, cu liste nominale, liste pe care erau trecuti si socrii mei, ca pe platforma, si in baza carora s-au si vaccinat.

Prezumtia mea este ca e rea intentie, ca sa isi bage pilele. Am vazut ca asta e una dintre metodele de care se folosesc pentru a si vaccina rudele si pilele. Mai ales ca persoana care a sunat a tot repetat cuvintele ‘la mica intelegere’. Asa, la mica intelegere. Si am intrebat, daca nu ma vaccineaza luni, cui ma adresez, si mi-au spus ca… directorului institutiei, adica spitalului”, a adaugat timisoreanul.

Problemele de la centrul de vaccinare impotriva COVID-19 din Lugoj au fost dezvaluite inca din weekend. Potrivit reprezentantilor spitalului, dozele de vaccin ar fi fost calculate gresit si acesta ar fi fost motivul pentru care oamenii au fost sunati pentru a fi reprogramati.

”La Lugoj s-au calculat gresit dozele si au fost sunati cei care nu au apucat sa se prezinte la vaccinare, acestia urmand sa fie reprogramati”, explica, duminica, Mircea Bacala, subprefectul de Timis.

Situatia insa pare sa fi luat o cu totul alta turnura, avand in vedere ca cei doi batrani din Timisoara, desi li s-a spus ca vor fi reprogramati, au fost, in fapt, vaccinati conform inscrierii de pe platforma nationala.

Probleme au fost si la centrul de vaccinare din Deta, acolo unde zeci de oameni au fost imunizati, desi nu erau programati pentru vaccinare.

CITESTE SI: Scandal la un centru de vaccinare din Timis. 30 de oameni vaccinati fara programare. Cei care erau inscrisi au fost sunati sa nu mai vina 

Exit mobile version