Opinia Timisoarei

‘Nu va bateti joc de noi, suntem oameni, nu gunoi’. Protest in strada la Timisoara pentru sporuri taiate la Protectia Copilului

TIMISOARA. Zeci de angajati ai Drectiei pentru Protectia Copilului au iesit joi in strada la Timisoara pentru a-si cere drepturile.

CITESTE SI: Accident trasnit la Timisoara. Doi politisti si-au izbit violent masinile intr-o intersectie. De ce au ramas amandoi fara carnet

Nemultumirile sunt legate de taierea unor sporuri care reprezinta intre 15 si 75 la suta din salariul de baza.

Masura a afectat aproximativ 1.500 de angajati ai DGASPC Timis, intre care 500 de asistenti maternali.

La ora 10.00, angajati de la Protectia Copilului s-au strans in fata Palatului Administrativ care adaposteste si Consiliul Judetean Timis.

Nu va bateti joc de noi! Suntem oameni, nu gunoi‘, ‘Ne vrem sporurile inapoi‘, statea scris pe pancartele pe care oamenii le purtau in maini.

Banii pentru achitarea sporurilor exista si sunt alocati de catre Consiliul Judetean Timis, insa reprezentantii institutiei spun ca suma nu a plecat spre DGASPC Timis din lipsa unei note de fundamentare pe care cei de la Protectia Copilului nu au trimis-o.

Potrivit reprezentantilor DGASPC Timis, problema este ca intreaga suma alocata directiei nu este suficienta, aceasta acoperind doar lefurile, nicidecum si sporurile garantate de lege.

Mai mult, nu ar fi vorba doar despre sporuri permanente, ci si cele de weekend sau pentru cei care lucreaza noaptea.

Presedintele CJ Timis, Calin Dobra, i-a invitat pe reprezentantii DGASPC la discutii si sustine ca, daca acestia vor veni cu nota de fundamentare si un regulament, atunci banii vor fi alocati institutiei.

Exit mobile version