Opinia Timisoarei

Nu suntem singuri in Univers! Cercetatorii au descoperit primul semn al prezentei extraterestrilor

Oamenii de stiinta au reusit sa detecteze, intr-o zona din galaxia noastra, o molecula organica legata direct de originea vietii. Ea ar putea fi primul semn al prezentei extraterestrilor in Calea Lactee.

In aceasta regiune a Caii Lactee ar putea exista planete locuibile, scrie Daily Galaxy. Glicolaldehida poate da o reactie cu substanta propenal pentru a forma un component principal al acidului ribonucleic (ARN). Aceasta ar fi molecula principala a originii vietii, conform specialistilor in domeniu.

Echipa internationala de cercetatori a utilizat radiotelescopul IRAM din Franta. Ei au gasit aceasta molecula intr-o zona in care se formeaza stele, aflata la o distanta de 26.000 de ani-lumina de Terra. Aceasta molecula a mai fost detectata in centrul Caii Lactee, insa acolo conditiile sunt extreme fata de restul galaxiei noastre.

Noua descoperire indica faptul ca formarea acestui ingredient-cheie al vietii poate avea loc in intreaga galaxie. Este inca un semn pozitiv in cautarea extraterestrilor in galaxia noastra.

Exit mobile version