Opinia Timisoarei

Nu se opresc apa calda si caldura la Timisoara. Anuntul viceprimarului Ruben Latcau

TIMISOARA. Nu s-au finalizat discutiile dintre Primarie, Colterm si E.On Gaz, dar se dau asigurari ca nu se intrerupe furnizarea apei calde si a caldurii, la Timisoara.

Viceprimarul Ruben Latcau a anuntat ca se bazeaza pe experientele anterioare si este convins ca se va gasi o solutie pentru ca cei aproximativ 60.000 de abonati Colterm sa nu ramana fara apa calda si caldura inainte de sarbatori.

„Cu E.On suntem in discutii, nu ne-am inteles pana la ora asta, dar nu este prima oara cand suntem in situatia asta. Am mai fost in situatia de a nu avea un contract incheiat. Noi cand am venit in primarie am gasit un contract pe doua zile. 

Nu se opreste caldura. Cand spun asta, ma bazez pe experienta de pana acum, ca nu e prima data cand se intampla acest lucru. Suntem in momentul in care ne ajuta onestitatea si deschiderea cu acest partener”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei.

Va reamintim, sambata, prefectul de Timis Liliana Onet a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta in incercarea de a gasi o solutie astfel incat furnizarea agentului termic sa nu fie sistata, incepand de marti. S-a luat legatura, prin ministrul Economiei, cu reprezentantii Complexului Energetic Oltenia, care au acceptat sa sprijine, in continuare, Colterm, dar cu conditia platii sumelor esalonate in continuare.

Problema cea mai mare este la aprovizionarea cu gaze, avand in vedere faptul ca furnizorul accepta livrarea doar cu plata in avans.

Datoriile Colterm catre furnizorul de gaz se ridica la aproximativ 80 de milioane de lei, majoritatea sumei venind din penalitati.

La randul sau, primarul Dominic Fritz a cerut ajutorul Guvernului pentru deblocarea situatiei.

CITESTE SI: Primarul Dominic Fritz cere din nou ajutorul Guvernului pentru ca Timisoara sa nu ramana fara apa calda si caldura, de marti 

Exit mobile version