Opinia Timisoarei

Nu se mai planteaza corcodusi pe strada Grigore Alexandrescu din Timisoara. Se pregateste receptia lucrarilor

TIMISOARA. Santierul din nordul orasului, care a intarziat luni bune, este aproape de a fi inchis. Potrivit autoritatilor, toate lucrarile au fost finalizate, si, pentru ca nu vor mai fi plantati copaci deocamdata, asa cum era prevazut in proiect initial, urmeaza sa inceapa procedura de receptie a lucrarilor.

CITESTE SI: Se platesc taxele si impozitele marite la Primaria Timisoara abia de la jumatatea lunii ianuarie. Impozitul pe locuinta este mai mare cu 25%, pe nerezidential e triplu 

Primaria a decis sa nu mai sadeasca pomii, pentru ca nu sunt de acord cu cei care figureaza in documentatie, corcodusi.

Lucrarile sunt finalizate. Mai trebuiau plantati copaci, dar primaria a renuntat la acest aspect dintr-un motiv foarte simplu. Agentia de Mediu Nationala ne-a cerut sa plantam corcodusi, iar in caietul de sarcini era prevazuta dimensiunea unor puieti foarte mici si, decat sa plantam corcodusi si sa fim in situatia in care in 10 ani avem corcodusi care murdaresc trotuarul si bulevardul, am ales sa renuntam la respectivii copaci si sa plantam, separat, prin contractele noastre de spatii verzi„, a spus viceprimarul Ruben Latcau pentru opiniatimisoarei.ro.

In plus, autoritatile se pregatesc sa ceara si penalitati de la constructor,  firma Super Construct, pentru zilele de intarziere pe care le considera nejustificate.

In faza aceasta, dupa ce vom finaliza receptia, putem aplica penalitati. La finalizarea receptiei, se constata, impreuna cu dirigintele de santier, toate zilele de intarziere. Dupa ce le platim banii pe lucrare, Primaria face o factura pentru penalitati catre constructor. Noi ne vom recupera penalizarile pe proiectul acesta„, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau.

Iluminatul public de pe aceasta strada a ramas deocamdata in aer, intrucat n-a fost cuprins in proiect. Urmeaza ca si acest aspect sa fie rezolvat.

Va reamintim, dupa reabilitare, strada Grigore Alexandrescu are 4 benzi de circulatie, au fost amenajate trotuare si piste de biciclete, iar la intersectia cu Calea Torontalului s-a construit un sens giratoriu. De asemenea, au fost schimbate toate retelele de utilitati.

Valoarea contractului de lucrari se ridica la aproape 7 milioane de lei, adica putin peste 1,4 milioane de euro.

FOTO: Orasul Timisoara

Exit mobile version