Opinia Timisoarei

Nu scapam de vaccin. Urmeaza a treia doza, care va fi facuta la 8 – 12 luni de la imunizarea completa

Compania Pfizer a oferit un termen limita pentru administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID.

CITESTE SI: Numar record de vaccinuri intr-o singura zi in Timis, aproape 6.000. Peste 1000 la Maratonul Vaccinarii de la Timisoara. Am trecut de 300.000 de oameni care au primit cel putin o doza in judet

CEO-ul Pfizer a spus ca a treia doza va fi facuta intre 8 si 12 luni de la administrarea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutatii de coronavirus aparute.

Albert Bourla spune ca imunitatea oferita de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel putin sase luni. Pe baza acestor date a fost luata decizia de a elimina obligatia purtarii mastii in SUA.

Inca de la finele lunii februarie, Pfizer si BioNTech anuntau ca testeaza o a treia doza din vaccinul anti-Covid-19, pentru a intelege mai bine raspunsul imun impotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum cea britanica si cea aparuta in Africa de Sud. In luna aprilie au ajuns la concluzia ca cei imunuzati cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doza. Tot atunci, Bourla a mai spus ca exista posibilitatea ca oamenii sa fie nevoiti sa se vaccineze anual pentru a fi protejati impotriva noilor tulpini ale virusului.

Pfizer intentioneaza sa produca 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 si 4 miliarde de doze in 2022. UE are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer. In acelasi timp, compania testeaza si un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19.

Si Moderna va introduce o a treia doza de vaccin, dupa ce a declarat luna trecuta ca spera ca pana la toamna sa aiba disponibila doza suplimentara pentru vaccinul anti-Covid pe care il produce.

sursa: digi24.ro

Exit mobile version