Opinia Timisoarei

‘Nu putem obliga calatorii sa foloseasca doar o modalitate de plata pentru bilete’. Solutiile la care lucreaza reprezentantii Societatii de Transport Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu doar cateva saptamani primarul Nicolae Robu anunta ca viitorul in ceea ce priveste achzitionarea biletelor pentru mijloacele de transport in comun este plata cu telefonul, iata ca, de fapt, se iau in calcul mai multe variante.

CITESTE SI: Se vede luminita de la capatul tunelului in problema salariilor de la Societatea de Transport Public Timisoara. Solutia salvatoare 

Reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara lucreaza, in prezent, la cautarea mai multor solutii prin care calatorii sa isi poata cumpara tichetele.

„Chiar ieri am avut o vizita a boardului de la Telekom, de la Timisoara si Bucuresti, au venit sa ne prezinte o solutie legata de ticketing, validatoare, au fost implementate solutii diferite in mai multe orase, cum ar fi Oradea sau Bucuresti. Am cerut solutii de la mai multi parteneri, s-au angajat ca in data de 10 august sa ne reintalnim. Noi vom pune la dispozitia publicului mai multe sisteme de taxare, prin SMS, prin cititoare de carduri. Cetatenii sa aleaga varianta de plata, pentru ca asa va creste volumul de incasari. Aplicatia actuala ramane in uz, dar nu putem obliga cetatenii sa foloseasca doar o modalitate de plata”, a spus Sorin Supuran, directorul STPT.

In urma cu nici doua saptamani, primarul Robu anunta ca nu se operste aici cu masurile de tehnologizare in spatiul public. Edilul spunea ca, pe langa aplicatiile de plata a biletelor de calatorie si a taxei de parcare, vrea sa dea in folosinta o noua aplicatie, de data aceasta pentru scanarea unor coduri de pe cladirile din Timisoara, iar in urma scanarii, oamenii sa afle detalii despre respectivul obiectiv.

Exit mobile version