Opinia Timisoarei

Descinderi in Lugoj, orasul heroinei, dupa traficanti de droguri. Peste 30 de suspecti retinuti in Lugoj si Timisoara. Membri ai clanului Stoaca, saltati in Bucuresti in acelasi caz. VEZI FOTO SI VIDEO!

UPDATE: Verdictul judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara:  cei 8 raman arestati

Nu i-au convins pe judecatori! Cei 8 tineri arestati in dosarul drogurilor de la Lugoj, care au facut recurs impotriva masurii arestarii preventive si au cerut eliberarea, raman in spatele gratiilor. Asa au decis astazi magistratii Curtii de Apel Timisoara! Este vorba de Sauca Laurentiu, Gadeanu Silviu, Troike Flavius, Lugojan Cosmin, Bodea Florin, Popovici Damian, Lupu Florin, si Iancu Octavian. Sunt acuzati de detinere si consum de droguri de mare risc si constituire de grup infractional.

______________________________________________________________________________________________

UPDATE miercuri, 13 aprilie: 8 dintre cei arestati in dosarul drogurilor de la Lugoj au facut recurs impotriva masurii arestarii preventive si cer eliberarea.
Este vorba de Sauca Laurentiu, Gadeanu Silviu, Troike Flavius, Lugojan Cosmin, Bodea Florin, Popovici Damian, Lupu Florin, si Iancu Octavian. Recursul se judeca la Curtea de Apel Timisoara. Magistratii vor decide daca acestia vor fi sau nu cercetati in continuare in libertate.

_______________________________________________________________________________________________

UPDATE ora 4.00: 9 mandate noaptea trecuta in lotul Lugoj.  Judecatorii au luat hotarari contradictorii

Doar 9 indivizi din lotul celor 21 de ridicati de mascati la Lugoj in operatiunea antidrog de acum doua dimineti au ajuns dupa gratii. Judecatorii timisoreni au stabilit in noaptea de vineri spre sambata, dupa audieri maraton, ca doar acestia prezinta pericol public si trebuie cercetati in stare de arest.

Alti doi indivizi banuiti ca fac parte din aceeasi retea au fost arestati cu o zi inainte in timp ce vindeau „iarba” in Timisoara. Astfel ca numarul arestatilor preventiv se ridica la 11. Restul vor fi cercetati in stare de libertate cu interdictia de a parasi tara.

Cele doua complete de judecata de la Tribunalul Timis care au audiat tinerii retinuti la Lugoj pentru trafic de droguri au luat decizii foarte diferite. Daca la primul complet, toti cei dusi in fata magistratilor au fost si arestati preventiv pe 29 de zile, la cel de-al doilea, judecatorii au hotarat sa aresteze doar unul din 11. Astfel ca au ramas in libertate si membrii Clanului Stoaca ce au fost adusi la Timisoara, despre care politistii spun ca ar fi fost piesele cele mai importante din reteaua de trafic de droguri de mare risc

____________________________________________________________________________________

UPDATE ora 21.00: Primele opt mandate de arestare

Judecatorii timisorenii au emis in aceasta seara primele mandate de arestare preventiva pe 29 de zile pe numele a opt dintre cei 21 de suspecti retinuti in dosarul drogurilor de la Lugoj. Audierile maraton continua la Tribunalul Timis.

____________________________________________________________________________________________

UPDATE: Detinere si consum de droguri de mare risc si constituire de grup infractional. Acestea sunt acuzatiile care se aduc celor 21 de tineri retinuti in timpul descinderilor de ieri. Printre ei sunt si 6 membri ai clanului Stoaca din Ferentari care au fost adusi de la Bucuresti pentru ancheta.  Cei retinuti sunt dusi pe rand in fata magistratilor timisoreni.   Acestia vor stabili daca retinutii vor fi sau nu arestati preventiv.

Vom reveni cu amanunte.
_____________________________________________________________________________________________

UPDATE: 21 dintre cei retinuti in operatiunea de la Lugoj au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore si astazi vor fi prezentati judecatorilor timisoreni cu propunere de arestare preventiva pentru detinere si trafic de droguri de mare risc.  Femeia din grup, politista de frontiera, va fi cercetata in libertate, deoarece este insarcinata.

_______________________________________________________________________________________________

LUGOJ. Ca o fortareata! Asa arata Lugojul in aceasta dimineata cand luptatorii de la trupele speciale de interventie au descins simultan la mai multe adrese unde politistii au informatii ca se gasesc traficanti si consumatori de droguri, dar si marfa de cea mai buna calitate.

Alte 6 perchezitii se desfasoara in Bucuresti, la casele membrilor clanului Stoaca, pentru prinderea altor membri ai filierei de traficanti de stupefiante.

La operatiunea din aceasta dimineata, coordonata de procurori DIICOT, iau  parte zeci de ofiteri de Crima Organizata si Antidrog,  politisti si jandarmi  mascati de la trupele speciale.

Potrivit anchetatorilor, in Lugoj a fost organizata o ampla retea de trafic si consum de heroina. Membrii acesteia se aprovizionau cu droguri din Bucuresti, pe care mai apoi le aduceau la Lugoj. Prizele de heroina erau vandute numai in cadrul filierei.

Traficantii erau monitorizati de oamenii legii inca de acum 2 ani, iar din toamna lui 2010, politistii au intensificat urmarirea membrilor retelei. Aveau sa constate ca acestia, toti consumatori, erau foarte bine organizati. Ca sa nu bata la ochi, membrii mergeau pe rand la Bucuresti la furnizori ca sa aduca stupefiantele.

Mai mult, spun surse din randul anchetatorilor, ca sa faca rost de bani pentru heroina, unii dintre membrii filierei obisnuiau sa mearga in Germania unde dadeau spargeri, furau, vindeau mai apoi lucrurile de valoare si faceau rost de bani.

Lugojul este supranumit si „orasul heroinei”, dat fiind faptul ca de ani buni acesta reprezinta o importanta piata de desfacere pentru drogurile de mare risc. De-a lungul timpului aici au fost facute mai multe capturi impresionante de cocaina si heroina si au fost arestati mai multi capi ai filierelor de traficanti.

Heroina este un drog de mare risc care da dependenta inca de la prima doza, astfel ca cei care vor fi gasiti vinovati de trafic risca pana la 20 de ani de inchisoare.

UPDATE: Peste 30 de suspecti au fost ridicati de la diferite adrese din Lugoj si Bucuresti in aceasta dimineata. Cu totii vor fi adusi la Timisoara pentru audieri cu un autobuz.  Din Capitala au fost saltati mai multi indivizi care fac parte din celebrul clan Stoaca, toti cunoscuti drept traficanti de heroina. Si acestia vor fi audiati in cadrul anchetei, la Timisoara.
Totodata, in cadrul operatiunii din aceasta dimineata din Bucuresti, au fost ridicate peste 10.000 de tigarete despre care politistii sustin ca sunt cu cannabis, dar si mai multe doze ce par sa fie de heroina (200 de grame).

UPDATE: Potrivit BCCO Timisoara, in urma cercetarilor efectuate in dosarul cauzei, s-a stabilit ca membrii grupului au reusit, in perioada 2009- 2011, sa procure in cantitati mari heroina (peste 20 de kilograme) din Turcia, pe care au distribuit-o dealerilor si consumatorilor din Bucuresti, Timisoara si Lugoj, obtinand sume importante de bani.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Video-ul nu poate fi incarcat.


Exit mobile version