Opinia Timisoarei

Nu mai exista niciun loc liber la Terapie Intensiva la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Solutiile medicilor pentru cea mai grea perioada din pandemie, transmise si primarului ales Dominic Fritz. Video

TIMISOARA. Managerul Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, medicul Cristian Oancea anunta ca nu mai este niciun loc liber in sectiile de Terapie Intensiva pentru pacientii cu forme grave de COVID – 19.

CITESTE SI: Nu mai exista niciun loc liber la Terapie Intensiva la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Solutiile medicilor pentru cea mai grea perioada din pandemie, transmise si primarului ales Dominic Fritz. Video 

Totusi, desi locurile sunt ocupate in totalitate, doctorii au gasit o solutie de reorganizare si vor mai fi castigate alte 100 de paturi.

Am avut o sedinta la Curtea de Conturi cu tot ce inseamna structura sanitara si cu presedintele CJAS, Victor Dumitrascu, vom incerca, rapid, saptamana aceasta, sa transformam Ortopedia, sa revenim la primul plan, din februarie, sa facem 60 de locuri si sa preluam de saptamana viitoare Sectia de recuperare cardio-vasculara din spatele ASCAR ca si sectie a Spitalului Babes. Acolo mai castigam 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen. Practic, incercam ca intr-o saptamana, o saptamana si jumatate, sa mai castigam 100 de locuri. Totul se va reduce la responsabilitatea oamenilor si il citez acum pe domnul doctor Musta, lupta se da in strada, cu responsabilitatea noastra, a fiecaruia, si in sectiile de Terapie Intensiva unde, in afara de un loc liber de patologie pediatrica, totul este plin”, a declarat medicul Cristian Oancea.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase spune ca in ATI nu mai este niciun loc disponibil, cu exceptia a 4-5 in unitatea mobila de la Spitalul Judetean Timisoara.

In ATI nu mai este niciun loc, cred ca mai sunt 4-5 locuri in Terapia – unitate mobila de la Spitalul Judetean, Spitalul Municipal era plin si inclusiv la Lugoj, Terapia era plina. Locurile ce tin de sectie, de patologia de Covid, forme moderate sau severe, in acest moment la Pneumologie avem trei locuri, nu stiu exact cate la Infectioase, deci suntem intr-o dinamica, de la ora la ora”, a declarat Oancea.

In acest moment, la Spitalul ”Victor Babes” sunt 140 de paturi, toate ocupate.

Medicul Cristian Oancea l-a primit, marti dupa-amiaza, pe primarul ales al Timisoarei, Dominic Fritz, care s-a interesat de starea in care se afla spitalul si de investitiile care urmeaza sa se faca aici.

I-am adus la cunostinta (primarului ales, Dominic Fritz -n.r.) starea in care suntem, investitiile care s-au derulat si care urmeaza sa fie derulate. Speram in deschiderea dansului pe viitor, am discutat atat de patologia Covid, cat si de patologia non-Covid si de investitiile pe care dorim sa le facem in patologia oncologica, in viitorul mediu”, a mai declarat Oancea.

Am fost azi dimineata si am vorbit cu doamna prefect, am vorbit cu directorul DSP si acum sunt la Spitalul Victor Babes, sa ma informez despre situatia pandemiei, despre cum stam cu COVID – 19 in Timisoara si as vrea sa incep cu un mare multumesc, pentru ca munca ce se face atat la DSP, cat si aici, este una uriasa si din pacare o munca ce nu se mai termina si colegii medici si de fapt tot personalul medical si managerii, de peste 9 luni deja, muncesc fara pauza si este absolut admirabil. Din pacate, am ajuns la o situatie cazurile au atins un prag, care a dus la o situatie in care nu mai sunt paturi libere, mai ales pe partea de Terapie Intensiva si asta inseamna ca fiecare dintre noi, fiecare timisorean trebuie sa contribuie, sa limitam cazurile de COVID in Timisoara. tine doar de noi sa respectam regulile, sa putrtam masti in spatii inchise, sa evitam aglomeratiile, sa ne spalam pe maini, sa urmarim toate aceste sfaturi pe care doctorul Musta ni le da de atatea luni. Eu am o mare speranta ca reusim, ca si in alte orase si judete din Romania, dar si in Europa, datorita comportamentului populatiei, sa limitam din nou aceste cazuri, altfel o sa fie o situatie grea in spitale si cred ca trebuie sa facem tot posibilul sa evitam asta”, a declarat Dominic Fritz, la finalul intalnirii cu conducerea Spitalului ”Victor Babes” din Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version