Opinia Timisoarei

Nu le place la maturat strazile in Timisoara. Cati asistati social au iesit la curatenie, dupa ce primarul Nicolae Robu a anuntat ca le taie ajutoarele. Video

TIMISOARA. Dupa ce a anuntat ca-i scoate la treaba pe toti asistatii social din Timisoara care n-au scutire de la medic pentru munca, primarul Nicolae Robu i-a trimis la maturat strazile, insa foarte putini dintre ei s-au si prezentat la post.

CITESTE SI: ‘Sa n-ajunga pe fundul canalului’. Se cauta solutii pentru primul transport agabaritic pe Bega, care sa rezolve o problema la unul dintre podurile aflate in reabilitare la Timisoara 

Sunt 42 de asistati social in Timisoara, apti de munca, iar acestia trebuie sa presteze fiecare cate 5-7 zile pe luna pentru a-si primi indemnizatia de 142 de lei.

Potrivit primarului Nicolae Robu, joi s-au prezentat la munca 7 din cei 42 de beneficiari de ajutoare sociale, iar vineri doar 5.

CITESTE SI: Vom trece peste Bega pe pasarele pietonale cu balustrade din sticla. Planurile Primariei Timisoara, in preajma unui pod din centrul orasului. Video 

Dincolo de umplerea unui gol de forta de munca trebuie sa se vada si simbolistica acestei decizii. Tin foarte mult la transmiterea unui mesaj sanatos in societate. Asta e o asistenta sociala nociva. Noi ii punem la munca. Se pare ca nu au inteles toti. Cei 42 apti de munca nu mai primesc niciun ban si vor vedea cand vine momentul incasarii ca se pare ca nu vin toti la munca. Ei cred ca se joaca. Cu mine nu se joaca. Daca unul nu vine, acel unu nu isi primeste banii. Eu nu doresc ca pe termen lung sa folosim matura ca unealta de curatenie in oras, dar e o situatie de forta majora. Deja de ieri avem un prim utilaj. Vom mai lua si altele. Mereu vor fi munci de facut in care vrem sa ii implicam pe asistatii social. Nu e rusine sa muncesti. Orice munca e mai onoranta decat tinerea mainii intinse la pomana de catre persoane apte de munca”, a declarat Nicolae Robu.

Cei 42 de asistati social din Timisoara, apti de munca, presteaza servicii in cadrul Horticultura, societatea care se ocupa de curatenia stradala, in Timisoara, de la inceputul lunii noiembrie, cand contractul intre Retim si Primaria Timisoara s-a finalizat.

Video: Remus Gradinariu

Exit mobile version