Opinia Timisoarei

Nu fa ce face popa! Pelerini romani, printre care si preoti, arestati dupa ce au incercat sa fure… moaste!

Patru pelerini romani, intre care doi preoti, au fost arestati in Grecia dupa ce au incercat sa fure moastele Sfantului Haralambie.

Toti cei patru suspecti au fost prinsi, arestati si in 48 de ore trimisi in judecata, iar moastele inapoiate manastirii, scrie ziare.com

Lovitura ar fi fost data de cei doi preoti, iar ceilalti suspecti au fost complici.

Cu totii venisera in pelerinaj la Manastirea Spileo (Pestera Mare) din Kalavrita, facand parte dintr-un grup de 40 de turisti plecati din Hunedoara sau Bucuresti.

Unul dintre preoti le-a distras atentia calugarilor manastirii, in timp ce al doilea a luat mana stanga a Sfantului Haralambie si a fugit cu ea. In foarte scurt timp, calugarii au observat disparitia moastelor si au anuntat oamenii legii.

Preotii ar fi incercat sa se debaraseze de relicvele sfinte aruncandu-le intr-o groapa. Comportamentul lor i-a dat de gol in momentul in care politistii au oprit autocarul si i-au luat la intrebari pe toti turistii romani, informeaza postul de televiziune citat. Hotii si-au recunoscut fapta.

Sfantul Haralambie este cel mai batran mucenic dintre cei praznuiti de crestini, parti din moastele sale aflandu-se si in tara noastra.

Exit mobile version