Opinia Timisoarei

Nu elevii, ci parintii si profesorii sunt vinovati de rezultatele de la Bacalaureat 2011, crede viceprimarul Adrian Orza

TIMISOARA. Adrian Orza crede ca responsabili pentru dezastrul de la examenul de Bacalaureat din acest an sunt parintii si profesorii, dar nu elevii. Viceprimarul Timisoarei spune ca ar trebui sa se reintroduca examenul de admitere in liceu si in facultati.

Elevii sunt doar putin vinovati, crede Orza. In plus, el spune ca directorii de scoli unde promovabilitatea a fost zero ar trebui sa-si dea demisia.

„Cred ca rezultatele slabe nu se datoreaza numai strict proastei pregatiri a copiilor. Nu se mai face scoala nici la nivel de gimnaziu. Lipsa examenului de admitere in liceu este una dintre cauze. Ar trebui reintrodus acest examen, ca si cel de admitere la facultate. (…) La liceele unde a fost promovabilitate 0, directorii ar trebui sa-si dea demisia”, a precizat Adrian Orza.

Viceprimarul Timisoarei mai critica si rectorii, carora le pasa doar sa-si ocupe locurile la universitati si nu sunt interesati de educatia copiilor din ziua de astazi.

„Singura lor preocupare e cu cine isi ocupa locurile la facultati. Facultatile au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Gasim facultati de medicina in localitati in care nu curge nici macar apa calda la robinet. Copiii sunt niste victime. Sunt si ei vinovati, poate in cea mai mica masura. Parintii au principala vina, pentru ca la noi sunt promovate numai valorile care nu au scoala. Nu mai este nici disciplina”, a mai spus Orza, presedinte PNTCD Timisoara. El este de parere este bine ca „s-a pus oglinda in fata sistemului”.

Nu de aceeasi parere este insa si colegul sau de partid, Viorel Sasca, care crede ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, este responsabil de cele intamplate.

„Este un circ mediatic ce se intampla. Domnul ministru i-a dus pe copiii astia cu capul in zid. Ar trebui facut un pact pe invatamant la nivel national intre partide”, vede situatia Viorel Sasca, vicepresedinte PNTCD Timis.

Exit mobile version